Adaçayı Tütsüsü Yakmanın Faydaları Nelerdir?
Tütsü yakmak, çok eski çağlara ait olan bir alışkanlığı ifade etmektedir. Şaman ve Pagan inancından doğmuş olan tütsü yakmak, hoş kokulu olan bitkilerin ateşlenerek söndürülmesi ile birlikte meydana gelmektedir. Genellikle adaçayı, yeşil çay, lavanta, sandal ağacı, portakal ağacı, limon ağacı ve tarçın çubuklarından tütsü yapılmaktadır. Sizin için adaçayı tütsüsünün nasıl yakıldığını ve bu tütsünün faydalarının neler olduğunu derledik.
Adaçayı tütsüsü sık sık tercih edilen bir tütsü türüdür. Bununla birlikte adaçayı tütsüsünün pek çok faydasının olduğu bilinmektedir.
Adaçayı Tütsüsü Nasıl Yakılır?
Adaçayı tütsüsünü yakabilmek için şu adımların izlenmesi gerekmektedir:
Adaçayı dallarının bir araya getirilmesi gerekmektedir ve sap bölümlerine daha fazla gelecek biçimde bir ip yardımı ile bağlanması gerekmektedir.
Bir araya getirilen adaçayı buketi var ise toprak kap, yoksa da cam kase veya tabak içine alınır.
Ateş aracılığı ile adaçayı, uç kısmından yakılır ve sonrasında üflenerek alevi söndürülür.
Alevin sönmesinin ardından tütmeye devam etmekte olan adaçayını evin arzu edilen her köşesine konması mümkündür.
Pencerelerden bir tanesinin açık bırakılması ile birlikte adaçayının dumanı evin negatif havasıyla birlikte dışarıdaki temiz hava, bir diğer deyi ile temiz enerjiyle yer değiştirecektir.
Adaçayı Tütsüsünü Yakmanın Faydaları Nelerdir?
Adaçayı tütsüsü yakmanın faydaları şu şekildedir:
Alan yer alan kötü enerjiyi uzaklaştırmaktadır.
Sinirleri yatıştırmaktadır ve sakinlik vermektedir.
Havada bulunan mikrobu kırmaya destek olmaktadır.
Yine bir inanışa göre adaçayı tütsüsünü yakmak nazarı ve kötü düşünceyi de uzak tutmaktadır.