SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Abortus İmminens (Düşük Tehditi) Nedir? Abortus İmminens Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tıp literatüründe abortus imminens olarak tanımlanan düşük tehdidi, gebeliklerin yaklaşık 'unda görülür. Düşük tehdidinin oluşmasındaki en büyük etkenlerden biri yaş faktörüdür. 40 yaşından sonra hamile kalan kadınlarda görülme riski diğerlerine oranla 3 kat fazladır. Düşük tehdidi belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Abortus imminens semptomları gösterenler nelere dikkat etmeli? Merak edilen soruların yanıtlarını derledik.

|

 Sadece geç yaşta değil 20 yaşından önce hamile kalanlarda da düşük riski %40 - %50 arasındadır. Belirtileri gösterenlerin kadın doğum uzmanına görünmesi ve UT (ultrasonik muayene) yaptırması şarttır.

 Abortus İmminens (Düşük Tehdidi) Nedir?

 Abortus İmminens, gebeliğin genetik ve fizyolojik nedenlere bağlı olarak düşükle sonuçlanma riskidir. Erken düşük vakalarından farklı olarak düşük tehdidin en sık gözlemlenen semptomlar 20. haftaya kadar devam edebilir. İlk muayeneden sonra tehdidi oluşturan etkenler teşhis edilir ve buna göre bir tedavi yöntemi belirlenir.

 Tehdidin tamamen ortadan kalkması için doktorların önerilerine uyulmalı ve yazdığı ilaçlar aksatılmadan kullanılmalıdır. Anne adaylarının kaygılanmasına neden olan stresten uzak durması da son derece kritik bir öneme sahiptir. Abortus İmminens teşhisi konmuş kişiler beslenme ve uyku düzenlerine dikkat etmeli, ağır şeyler kaldırmaktan kaçınmalıdır.

 Vücudu aşırı yormak ve hamilelikte sigara - alkol kullanımı düşük riskini arttırır.

 Abortus İmminens Belirtileri Nelerdir?

 Abortus Imminens en sık gözlemlenen semptomlarının başında kanama geliyor. Kanamalar ile birlikte sırt, bel ve eklem ağrıları da hastaların yaklaşık %70'inde görülür. Kanamalar genellikle koyu kırmızı renkte olur. Ancak bazı hastalarda kanın rengi kahverengi de olabilir.

 Fiziksel belirtilerden sadece birini gösteren anne adaylarında psikolojik semptomlar da ortaya çıkabilir. Aşırı stres, kaygı ve duygu durum bozuklukları hastanın psikolojisini olumsuz etkiler. Düşük tehdidini en aza indirgemek için yatak istirahati yapılmalı ve vücudu yoracak hareketlerden kaçınılmalıdır.

 Abortus İmminens Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Öncelikli olarak gebelik döneminde görülen kanamaların sıklığı ve nedeni tespit edilir. Buna göre bir tedavi yöntemi belirlenir. Günümüzde abortus imminens riskini azaltmak ve düşüğü önlemek için ilaç tedavisi uygulanmaktadır. İlaç tedavisi dışında anne adayı beslenme düzenine dikkat etmeli ve sık sık kontrole gitmelidir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.