6 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalıdır? İşte 6 Aylık Bebeklerin Kilo Ve Beslenme Tablosu
Günümüzde hala bebeklerin kilo oranları ile ilgili yanlış bilinen pek çok hurafe vardır. Dünya Sağlık Örgütü bebeklerin hangi ayda kaç kilo olması gerektiğine dair yeni bir çizelge hazırlamıştır. Bu çizelgeye göre 6 aylık bir bebeğin kilosu ne kadar olmalıdır, anne sütünün önemi ve ayrıntıları bir araya getirdik.
6 aylık bebek kilosu, Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 7,3 kg ile 7,9 kg arasında olmalıdır.
6 Aylık Bebeklerin Gelişim Süreci
Pek çok ebeveyn gibi, bebeğinizin normal kiloda büyüyüp büyümediğini merak ediyor olabilirsiniz. Bebeler farklı kilo oranlarında dünyaya gelebilir, önemli olan gelişim sürecidir. Doktor kontrollerinde, çocuğunuzun beklendiği gibi büyüyüp büyümediğini görmek için çocuğunuzun boyuna, kilosuna ve yaşına bakılacaktır.
Dünya Sağlık Örgütü, bebek ve çocuk büyümesi için bazı standartlar belirlemiştir. Yeni doğmuş bir bebeğin ağırlığı 3,2 kg ile 3,6 kg arasında değişmektedir. Genel olarak dünyaya gelen bebeklerin kilosu ise bu oranın altındadır. Ülkemizde bebekler 2,6 kg ile 3,4 kg arasında doğmaktadır. Bu durum bir bakıma annelerin kilo almamak için daha az beslenmesinden kaynaklanmaktadır. Fakat oldukça yanlış bir tutumdur. Anne en başta çocuğunun sağlığını düşünmeli ve sağlıklı beslenmelidir.
6 Aylık Bebeklerde Kilo Oranı
Bebekler 6 aylık olana kadar her ay en az 1 kilo almalıdır. Altıncı aya geldiklerinde ise kız bebekler için kilo oranı 7,3 kg, erkek bebekler için 7,9 kg olarak hesaplanmıştır. Eğer bebek bu kilonun biraz altında ya da üstünde ise problem yok demektir. Fakat 6,5 kilonun altında ve 8,5 kilonun üstünde ise çare aramaya başlamanız gerekmektedir.
Emzirme dönemlerinde bebeğinizi emzirmekten kaçınmamalısınız. Anne sütünde olan vitaminler, mineraller ve daha bebeğiniz için gerekli olan besinlerin hiçbiri başka bir yiyecekte yoktur. Günümüzde pek çok anne bebeğini biran önce sütten kesmenin yollarını arıyor. Bunu yapmayın! Çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesini istiyorsanız mutlaka emzirmelisiniz.
Doktor Muayeneleri
Her bebeğin muayenesinde doktor, bebeğinizi tartar, ölçer ve bu sayıları kaydeder. Başka bir doktora gitseniz dahi bu sayılar sistemde kayıtlıdır. Doktor bebeğin yaşına ve bu oranlara göre iyi büyüyüp büyümediğini belirler. Bebek istikrarlı bir şekilde büyüdüğü ve çizelgede olduğu sürece, endişe edecek bir durum söz konusu olmaz.
Yapılan Araştırmalar Sonucunda;
Yapılan araştırmalar doğrultusunda yeni doğan, sağlıklı bebeklerin genellikle doğumdan sonraki günlerde ağırlıklarının bir kısmını kaybettiği görülmektedir. Fakat bunun nedeni ekstra sıvı ile doğdukları içindir. Annenin endişelenmesi için hiçbir neden yoktur. Fakat anne sütü ile değil de mama ile beslenen bebekler bu sıvıyı kaybetmez ve ileride obezite gibi durumlara sebebiyet vermektedir.