4 Yaş Aşısı Nedir, Ne İçin Yapılır? 4 Yaş Aşısı Nereden Yapılır, Ne İşe Yarar?
Toplu olarak bağışıklığın kazanılması ile bebeklerin ve çocukların meydana gelebilecek hastalıklardan korunması için aşı takvimi uygulanmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından bebeğin doğumundan itibaren ilk öğrenimine başlayana kadar aşılanması hususları takip edilmektedir. Belli periyotlar üzerinde yapılan aşılardan 4 yaş için yapılan aşılarda bulunmaktadır. Peki, 4 yaş aşısı nedir ve ne maksatla yapılır? 4 yaş aşıları nereden yapılır ve ne işe yarar? İşte, çocuklara yapılan 4 yaş aşısı hakkında bilgiler.
Gerek bir takım zatürre, kızamık, hepatit, boğmaca gibi hastalıklara karşı yapılan aşılar olduğu gibi gerekse de salgın hastalıklara karşı çocuklara yapılan aşılar bulunmaktadır. Dönem dönem yapılan bu aşılardan 4 ve 6 yaş aşıları da bulunmaktadır.
4 Yaş Aşısı Nedir, Ne İçin Yapılır?
Dört yaşındaki çocuklara hem aşı hem de gerekli tıbbi muayeneler yapılmalıdır. 4 yaş aşısı olarak bilinen aşı bir karma aşıdır. Yani boğmaca, difteri, çocuk felci ve tetanos hastalıklarına karşı yapılır.
4 Yaş Aşısı Nereden Yapılır, Ne İşe Yarar?
Aşılar genelde koldan yapılır. Damla ve bacaktan yapılan aşılarda bulunmaktadır. Bu aşılar genel bağışıklığın kazanması ile hastalıklara karşı korunmayı hedefler.