SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

1 Yaş (12 Aylık) Bebek Gelişiminde Nelere Dikkat Edilmeli? 1 Yaş Bebek Kaç Kilo Olur?

12 aylık bebek, gündelik eylemleri kolay bir şekilde anlamaya ve eline aldığı şeyleri kurcalamaya, incelemeye başlar. Genellikle bu dönemdeki bebekler, ellerine aldıkları nesneleri sallar ve yere atar. Bebeğiniz on iki aylık olduğu zaman fiziksel ve sosyal gelişiminin yanı sıra uyku düzeninde ve beslenme alışkanlıklarında da önemli değişikler olur. 1 yaş bebek gelişiminde nelere dikkat edilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.

|

 12 aylık bebek, yavaş yavaş yürümeye başlar ve yaşıtları ile oyun oynamaktan, birlikte vakit geçirmekten büyük mutluluk duyar. Beslenme konusunda ise, günde 5-6 öğün ve 2-3 çeşit yemek yiyebilir. 12 aylık olan bebek, ebeveynlerini taklit eder ve göz kırpma hareketleri yapabilir, uykusu düzene girer ve gece hiç uyanmadan sabaha kadar uyuyabilir.

 1 Yaş Bebek Kaç Kilo Olur?

 1 yaşına gelen kız ve erkek bebeklerin boyu ve kilosu değişiklik gösterir. Fakat genellikle bu yaş bebeklerin ortalama kilosu, 7,500 ile 12,5 kilo arasında değişmektedir. Sağlıklı bir bebek, artık çok çeşitli yemekler yemeye başlar. Ne istediğini artık daha kolay ifade eder. Konuşarak kendini anlatmaya çalışır ve sizinle diyalog kurar. Düzenli olarak bebeğinizin tahlillerini yaptırmaya ve doktor kontrollerini aksatmamaya özen göstermeniz gerekir.

 1 Yaşındaki Bebeğin Fiziksel Gelişimi

 Bebeğiniz 12 ay sonunda artık kolaylıkla yürümeye başlayabilir. Bebeğiniz yürümüyor ama desteksiz ayakta durabiliyorsa uzmanlar, bunun da normal olduğunu söylüyor. Uzmanlar, her beş bebekten birinin 12. aydan itibaren yürümeye başladığını söylüyor. Bebeğiniz yürümeye başlamasına rağmen hala emekliyorsa, istedikleri nesneye daha kolay ulaşmak için bu yöntemi tercih ediyorlardır. Bu ayda bebekler nerelerde ve nasıl duracaklarını, köşeleri nasıl döneceklerini daha iyi bilir. Ama bebeğinizin çok hareketli bir yapısı varsa bu durum oyun parkında tehlikeli hareketler yapmasına neden olabilir. 

 12 Aylık Çocuk İçin Oyuncak Seçimi

 Bebeğinize oyuncak alırken oyuncakların üzerinde yazan yaş ibaresine mutlaka dikkat etmeniz gerekir. Bu uyarılar, bebeklerin zihinsel kapasiteleri dikkate alınarak güvenliklerini sağlamak için koyuluyor. Çünkü bazı oyuncakların içinde yutulabilecek boyuttaki parçalar da yer alabiliyor. Yaş ibaresine uygun olmayan oyuncaklar satın alındığında bebeğiniz bu parçaları yutabilir ve tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilir.

 12 aylık bebekler, bu süreçte kendinden daha büyük kişilerle oyun oynamak isteyebilir. Peluş oyuncaklar, bu dönem bebeklerin dikkatini daha çok çekecektir. Bu oyuncakların bir ya da iki tanesine çok bağlı olabilirler. Mizah anlayışı gelişmeye başlayan bebeklerin yaptığınız bir şeye güldüğünüz zaman bu hareketi tekrarlamaya başlar. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.