GündemSuç işlemeyi alışkanlık edinmiş! Sinop’u da karıştıran eski hakim-savcı çocuğunun dosyası kabarık çıktı

Suç işlemeyi alışkanlık edinmiş! Sinop’u da karıştıran eski hakim-savcı çocuğunun dosyası kabarık çıktı

27.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Anne eski hakim, baba eski savcı... Farklı suçlardan 9 adet hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilen Görkem Sertaç Göçmen, İstanbul’dan ayrıldıktan sonra Sinop’ta da suça karıştı. Altı kişiyi yaralayan Göçmen, 1 gün bile tutuklu kalmadı. Hukukçular, Göçmen’le ilgili kararları eleştirdi.

Çiğdem Yılmaz / İSTANBUL - Görkem Sertaç Göçmen’in ismini kamuoyu ilk kez Eylül 2017’de duydu. Annesi eski hakim babası ise eski cumhuriyet savcısı olan Göçmen, Hakim savcı lojmanının 7. katından ses bombası atıp, pompalı tüfekle çevreye ateş etti. Göçmen, 6 kişiyi yaralamasına rağmen 1 gün bile tutuklu kalmadı. Bu olaydan sonra da pek çok olayda adı geçen Göçmen’in son olarak da ismi Sinop’ta suça karıştı.Göçmen, bu suçtan “birden fazla kişiye karşı silahla tehdit” ve “kamu görevlisine alenen hakaret” suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Ayrıca mahkeme Göçmen’in “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 10 bin 620 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Göçmen hakkında daha önceden de işlediği suçlar sonrası 9 defa “hükmün açıklanmasının geriye bırakılması” kararı verildiği öğrenildi. Göçmen, birden fazla suç işlemesine rağmen sadece bir kez tutuklanarak 16 ay cezaevinde kaldı. Yaralama, şiddet, tehdit, hakaret gibi birçok suçtan dosyası bulunan Göçmen’in her olayda az cezayla kurtulmasını Milliyet’e değerlendiren uzmanlar, “Verilen kararlar tarafsız değil” dedi. İşte Göçmen’in karıştığı bazı olaylar şöyle:

Haberin Devamı

POMPALIYLA ATEŞ AÇTI

Savcı Alpay Göçmen’le eski hakim Aynur Göçmen’in oğlu Görkem Sertaç Göçmen’in, 6 Eylül 2017 tarihinde Ataköy’de bulunan hakim ve savcılar lojmanından dışarıya pompalı tüfekle ateş ettiği iddiasıyla da yargılandı. Görkem Sertaç Göçmen’in 30 Ocak 2017’de ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi acil servisine tedavi olmak için gittiği burada hemşire Leyla K.’ya ‘canımı haddinden fazla yakarsan o iğneyi .... sokarım’ dediği ve bu nedenle ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildiği öğrenildi.

Suç işlemeyi alışkanlık edinmiş Sinop’u da karıştıran eski hakim-savcı çocuğunun dosyası kabarık çıktı

Kız arkadaşını darp ederken tepki gösterenlerin üzerine otomobilini sürerek yaralanmasına neden olan ve çeşitli diğer suçlardan 9 hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilen Görkem Sertaç Göçmen ‘birden fazla kişiye karşı silahla tehdit’ ve ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçlarından yargılanarak ceza aldı.

Haberin Devamı

BIÇAKLA SALDIRDI

Göçmen’in 10 Şubat 2017’de ise bir AVM’de kıyafet denemek için soyunma kabininde bulunan Oğuzhan B.’nin perdesini araladı va ikili tartışmaya başladı. Göçmen, Oğuzhan B. ile arkadaşı Atakan H’ye sustalı bıçakla saldırdı. Saldırıda kavgayı ayıran Muhammet K.’yi yaraladı. Göçmen, kız arkadaşına fiili şiddet uygulama ve caddede bulunan kişilerin üzerine araç sürme eylemlerinden 3 Ekim 2018’de tutuklanmış, süren yargılamada Ocak 2020’de tahliye edildi. Sanığa adli kontrol tedbiri uygulandı. Aynı gün olay yerinde 8 kişiyi yaralayıp 1 kişinin malına zarar veren Göçmen’e 7 mağdura karşı “kasten yaralama” suçundan 9 yıl hapis cezası verildi.

HAKARET VE TEHDİT

Göçmen, Sinop’ta da 2020’de birden fazla kişiyi silahla tehdit etti ve kamu görevlilerine hakaret etti. Sinop’ta 2 bekçiye hakaret eden ve 3 polise kurusıkı silah ile tehditte bulunan Göçmen, 2 yıl 6 ay hapis ve 10 bin 620 TL adli para cezasına çarptırıldı. Göçmen’e eski kız arkadaşının annesini tehditten 5 ay hapis cezası aldı ve  hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına kara verildi.

Göçmen’in savcı olan babasının da oğlu hakkında 2 kez şikayette bulunduğu belirlendi. Baba Göçmen’in şikayetlerinde oğlunun kuru sıkı tabanca ile eve geldiğini söylediği, ardından şikayetinden vazgeçtiği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘YANLIŞ HÜKÜM KURULMUŞ’

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Timur Demirbaş, şunları dedi: “Hükmün açıklaması 5 yıl süreyle verilir ve kastı bir suç işlediği zaman bu karar geri alınır. Suçun işlenmesiyle işlenen o suçun mahkeme kararıyla sabit olması gerekir. Bu çocukta da büyük bir ihtimalle yargılama devam ettiği için hüküm açıklaması geri alınmamış olabilir. Delileri karartma ve kaçma şüphesi yoksa tutuklanmıyor. Ancak bu şahıs insanların üzerine araç sürme olayı da vardı ancak ve kasten insan öldürmeye teşebbüsten dolayı hüküm kurulması gerekirken yaralamadan ceza verilmesi bunları doğuruyor. Belli burada bir sorun var.”

‘BİR ŞEY YAPMASINDAN ÇEKİNİYORUM’

Hakim savcı lojmanının 7. katından ses bombası atıp, pompalı tüfekle çevreye ateş açan Göçmen, 6 kişiyi yaraladı. Olayda yaralananlardan biri de Ö.A. adlı vatandaştı. Göçmen’den şikayetçi olduğunu buna rağmen Göçmen’in ceza almadığını ve Göçmen’e yaşanan olayda hakaret ettiği gerekçesiyle kendisine para cezası verildiğini öne sürdü. Adının da özellikle açık yazılmasını istemeyen Ö.A. “Bu şahıs normal değil, konuştuğumu öğrenirse gelip bir şey yapmasından açıkçası çekiniyorum. Bize hakaret ve saldıran kendisiydi ancak ceza alan biz olduk” dedi.

Haberin Devamı

‘KARAR TARAFSIZ DEĞİLDİR’

Avukat Pekay Salmanoğlu şunları dedi: “Sanık denetim süresi içerisinde bir suç işler ise ikinci işlemiş olduğu suç üzerinden yeniden hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilemez. Denetim süresi içerişinde yeniden suç işler, sanık hakkında mahkumiyet kararı verilir ve hüküm kesinleşir. Hüküm kesinleşince de yeniden hükmün açıklanması geriye bırakılması yönünde karar verilmez. Mahkemeler de zaten bu kişilerin suç kayıtlarını görebiliyor, buna rağmen tekrar HAGB karar veriliyorsa, verilen karar tarafsız değildir. Verilen bu kararların oluşmasında birileri mutlaka etkili olmuştur.”