GündemFETÖ elebaşının cenazesinde QR kodlu giriş! Türk gazetecilere engel oldular

FETÖ elebaşının cenazesinde QR kodlu giriş! Türk gazetecilere engel oldular

24.10.2024 - 20:58 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesi, örgütün ABD’de karargah olarak kullandığı Pensilvanya eyaletindeki çiftliğin bahçesine gömüldü.

Hain terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 20 Ekim’de ölmesinin ardından ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunan 5 bin 500 kişilik Skyland Baseball Stadyumu’nda cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

ABD'nin farklı eyaletlerinden terör örgütü üyeleri törene katılmak için stadyuma gelirken, ABD polisi bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

CENAZEYE QR KODLU GİRİŞ YAPTILAR

Terör örgütü üyeleri, stadyuma sadece örgüt mensupları isimlerine hazırlanan QR kodla giriş yaptı. FETÖ elebaşı Gülen'in cenazesi stadyuma siyah renkli lüks araç ile getirildi.

FETÖ elebaşı Gülen'in Pensilvanya eyaletindeki çiftlik evine yaklaşık 1 saat uzaklıktaki stadyuma Türk basını alınmazken, ABD polisi Türk gazetecilerin görüntü çekmesine engel oldu. Stadyumun bulunduğu Essex bölgesinde yerel saatle 10.00-14.00 arası dron uçurmak yasaklandı.

YÜZLERİNİ KAPATIP GEÇİYORLAR

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, 'Kafamızda helikopter uçup duruyor. Polis üzerinden bir yıldırma politakası uyguluyorlar. Çok garip işler dönüyor. Otobüslerle getirildiler buraya örgüt tarafından. Buradan yüzlerini kapatıp geçiyorlar." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖRGÜTTEN MASKE VE ŞAPKA TAKIN TALİMATI

FETÖ elebaşı için düzenlenecek tören yerinin bilgileri son saatlere kadar gizli tutulurken, saatler öncesinde örgütün WhatsApp gruplarından bilgilendirme yapıldı.

FETÖ elebaşının cenazesinde QR kodlu giriş Türk gazetecilere engel oldular

Söz konusu bilgilendirme mesajında, elebaşı Gülen'in cenazesine katılacak örgüt mensuplarına, yanlarına yüzlerini gizleyebilecek eşyalarını almaları tavsiye edildi. Mesajda, "Maske, şapka ve gözlük takın. TR basını olacak. Güvenlik olacak. QR kodu ile stadyuma giriş yapılacak." ifadesi yer aldı.

FETÖ elebaşının cenazesinde QR kodlu giriş Türk gazetecilere engel oldular

Öğlen saatlerinde stadyuma akın eden FETÖ mensuplarının şapka ve maskelerle yüzlerini kapadığı, açıkta kalan göz bölgelerini de gözlük takarak gizlenmeye çalıştıkları gözlendi.

FETÖ elebaşının cenazesinde QR kodlu giriş Türk gazetecilere engel oldular

Sarı yelekli bazı örgüt mensupları da basın mensuplarını görünce yüzlerini elleriyle gizlemeye çalıştı.

ÇİFTLİK EVİNE GÖMÜLDÜ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesi, örgütün ABD’de karargah olarak kullandığı Pensilvanya eyaletindeki çiftliğin bahçesine gömüldü. Gülen’in gömülmesi, örgütün üst düzey isimleri ve aile yakınlarının bulunduğun sınırlı sayıdaki bir topluğun katılımıyla gerçekleşti.