Sünger gibi kek için harcına bir kaşık ekleyin! Puf puf kabarıyor
Evde kek yaparken bazen kıvamı tam tutturamamak herkesin başına gelebilir. Kimi zaman içi hamur kalır, kimi zaman yeterince kabarmaz. Ancak mutfakta ustaların sıkça kullandığı bir sır var: Harca eklenecek tek bir kaşık malzeme ile kekiniz sünger gibi yumuşacık ve kabarık olabilir. İşte detaylarıyla o yöntem!
|
1
1 / 5Fotoğraf
Kek yaparken en büyük hayaliniz yumuşacık, sünger gibi kabaran bir kıvam mı? Ancak ne kadar uğraşırsanız uğraşın bazen kekiniz sert veya içi hamur kalmış olabiliyor. İşte tam da bu noktada mutfakta harikalar yaratan küçük ama etkili bir sır var! Kek harcına ekleyeceğiniz tek bir kaşık malzeme sayesinde pastane usulü puf puf kabaran bir kek yapmanız mümkün. İşte kekinizi kusursuz hale getirecek o doğal yöntemler!