Sebzeler çok çabuk çürüyorsa buzdolabına 1 tane atın! Yeşillikleriniz ve sebzeleriniz günlerce taze kalacak
Sebzeler ve yeşillikler, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazları arasında yer alsa da, çabuk bozulmaları nedeniyle uzun süre saklanmaları zor olabiliyor. Özellikle marul, maydanoz, ıspanak gibi yapraklı yeşillikler birkaç gün içinde solmaya ve çürümeye başlıyor. Ancak buzdolabına ekleyeceğiniz basit bir malzeme sayesinde sebzelerinizin günlerce tazeliğini koruyabileceğini biliyor muydunuz? İşte, mutfağınızda kullanabileceğiniz doğal bir saklama yöntemi!
|
1
1 / 8Fotoğraf
Market ya da pazardan tazecik aldığınız sebzeler birkaç gün içinde solmaya ve çürümeye mi başlıyor? Özellikle yeşillikler, marul, maydanoz ve ıspanak gibi hassas sebzeler hızla bozulduğu için sık sık çöpe gitmek zorunda kalabiliyor. Ancak, evde uygulayabileceğiniz basit ama etkili bir yöntem sayesinde sebzelerinizi günlerce taze tutabilirsiniz! Üstelik ihtiyacınız olan şey, herkesin mutfağında bulunan basit bir malzeme! İşte, sebzelerinizi çürümeye karşı koruyacak pratik çözüm…