Peynir açıldıktan sonra üstü kuruyup sararıyorsa 1 kaşık ekleyin! Haftalarca bozulmadan kalıyor
Peynir, kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Ancak açıldıktan sonra hızlıca kuruyup sararması, birçok kişinin karşılaştığı bir sorundur. Neyse ki, bu sorunun önüne geçmek için basit ama etkili doğal yöntemler mevcut. İşte peynirinizi taze ve yumuşak tutmanın püf noktaları!
|
1
1 / 6Fotoğraf
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan peynir, açıldıktan sonra hızla kuruyup sararabiliyor. Özellikle hava ile temas eden peynirler, kısa sürede sertleşerek hem lezzetini kaybediyor hem de tüketimi zorlaşıyor. Ancak, basit ve doğal yöntemlerle peynirinizi haftalarca ilk günkü tazeliğinde saklamak mümkün! Üstelik ihtiyacınız olan şey sadece 1 kaşık malzeme. İşte peynirinizi kurutmadan ve küflendirmeden uzun süre muhafaza etmenin pratik yolları.