ADIM ADIM LAZ BÖREĞİ YAPILIŞI | Laz Böreği malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Laz Böreği hangi yöreye ait bir yemek?
Laz böreği, Karadeniz bölgesine ait geleneksel bir tatlıdır. MasterChef Türkiye'nin bugünkü lezzeti olan laz böreği için tarif araştırması başladı. Peki laz böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Laz böreği tarifinin içinde ne var?
|
1
1 / 3Fotoğraf
MasterChef Türkiye'de Mavi ve Kırmızı takım bu akşam laz böreği için mücadele verecek. En güzel Laz böreğini yapan takım eleme potasına gitmekten kurtulacak. Laz böreği; yufka, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan bir tatlı çeşididir. Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Lazların yaşadığı Artvin, Rize ve Trabzon illerinde yapılır. İşte laz böreği tarifi