LAZ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Hamur:
Unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın.
Su, sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurun.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru 12 eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin.
Muhallebi:
Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilin, tereyağı ve yumurta sarılarını ekleyin.
Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
Şerbet:
Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.
Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Laz Böreğinin Hazırlanması:
Dinlenen bezeleri unlu bir zeminde açarak ince yufkalar hazırlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün
Bu işlemi 6 yufka için tekrarlayın.
Hazırladığınız muhallebiyi yufkaların üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.
Kalan 6 yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp muhallebinin üzerine serin, her yufka arasına tereyağı sürmeyi unutmayın.
Böreği dilimleyin ve kalan tereyağını üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak böreğin üzerine soğumuş şerbeti dökün.
Şerbetini çektikten sonra pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun!