Kuru fasulye ıslatırken içine 1 kaşık ekleyin! Gazını alıyor dağılmadan daha iyi pişiriyor
Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak pişirme sırasında yaşanan gaz problemi ve dağılma, lezzetini olumsuz etkileyebilir. Neyse ki bu sorunları çözmek için mutfağınızda bulunan basit bir malzeme yeterli! İşte kuru fasulyenizi daha lezzetli ve kolay pişirmenizi sağlayacak yöntem...Kuru fasulye, sofraların baş tacı olsa da pişirme sırasında yaşanan gaz problemi ve fasulyelerin dağılması birçok kişinin canını sıkar. Peki, hem fasulyeyi daha iyi pişirmek hem de sindirimi kolaylaştırmak için bir kaşık karbonatın etkili olduğunu biliyor muydunuz? Bu basit yöntemle kuru fasulyeyi tam kıvamında ve gaz sorunundan arınmış şekilde hazırlamak artık çok kolay! İşte bilmeniz gereken detaylar...