Kuru fasulye dağılıyorsa çözümü çok basit! Ne karbonat ne de kimyon meğer sırrı buymuş
Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Ancak pişirme sırasında fasulyelerin dağılması, istenilen kıvamı tutturmayı zorlaştırabilir. Neyse ki bu sorunun çözümü oldukça kolay! Fasulyelerin dağılmasını önlemek için ekleyeceğiniz basit bir malzeme sayesinde tam kıvamında, tane tane bir kuru fasulye yapabilirsiniz. İşte kuru fasulye pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları…
|
1
1 / 7Fotoğraf
Kuru fasulye pişirirken birçok kişi fasulyelerin dağılmasıyla karşılaşır ve bu sorun hem lezzeti hem de görüntüyü olumsuz etkileyebilir. Aslında kuru fasulyenin tane tane, tam kıvamında pişmesi için dikkat etmeniz gereken basit bir detay var. Pişirme suyuna ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı malzeme ile fasulyelerinizin kıvamını mükemmel bir şekilde koruyabilirsiniz. İşte kuru fasulyenizin dağılmadan pişmesi için tüm püf noktaları!