Lezzetli ve tam kıvamında kabaran hamur işleri yapmak, mutfakta en çok arzulanan şeylerden biridir. Ancak bazen ne kadar dikkat edilirse edilsin hamur beklenen şekilde kabarmaz ya da fırında sönüp istediğiniz kıvama ulaşmaz. İşte size hamurunuzu kabarttıkça kabartan ve adeta kalıptan taşmasını sağlayan mucizevi bir yöntem!
|
1
1 / 8Fotoğraf
Hamur işleri yaparken, herkes mükemmel sonuçlar elde etmek ister. Ama bazen hamurunuz istediğiniz gibi kabarmaz, fırına girdiğinde ise sönüp kalır. Peki, kabaran ve yumuşacık hamurların sırrı ne? İşte, bu sorunları ortadan kaldıran ve hamurunuzu kabartıp adeta kalıbından taşıracak bir yöntem! Basit ama etkili bir malzeme ile hamurunuzu nasıl daha kabarık hale getirebileceğinizi keşfedeceksiniz.