Hangi ara bozuldu demeyin! İşte salatalığı uzun süre taze tutan taktikler
Salatalık; besin değeri açısından su, vitaminler (özellikle C vitamini) ve mineraller bakımından zengindir. Kahvaltılarda ve salatalarda tercih edilen salatalığın tek kötü yanı hızlı bir şekilde çürümesi. Buzdolabında hangi ara bozulduğunu anlayamadığınız salatalığı uzun süre koruyan taktikler şöyleHIZLI BOZULMASININ NEDENLERİ
Salatalığın hemen çürüme sebebi, birkaç faktörün birleşiminden kaynaklanır:
Yüksek Su İçeriği: Salatalık, %95 civarında su içerir. Bu yüksek su oranı, bakterilerin ve mantarların büyümesine uygun bir ortam yaratır, bu da çürümeyi hızlandırır.
Nemi Hızla Kaybetmesi: Buzdolabına yerleştirildiğinde nem kaybı yaşanabilir. Bu, salatalığın kurumasına ve zamanla çürümeye başlamasına neden olur. Ayrıca, nemin fazla olması da çürüme sürecini hızlandırabilir.