Merkez Çankırı İl Sağlık Müdürü: MHRS randevusuna gitmeyenler mağduriyetlere sebep oluyor

Çankırı İl Sağlık Müdürü: MHRS randevusuna gitmeyenler mağduriyetlere sebep oluyor

17.08.2023 - 19:03 | Son Güncellenme:

Çankırı İl Sağlık Müdürü: MHRS randevusuna gitmeyenler mağduriyetlere sebep oluyor

Çankırı İl Sağlık Müdürü: MHRS randevusuna gitmeyenler mağduriyetlere sebep oluyor

Ramazan SARICI/ ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alıp randevusuna gitmeyen hastaların, diğer hastaların mağduriyet yaşamasına neden olduklarını belirterek, "Randevusunu iptal ettirmeyip muayeneye gelmeyen hastalarımız, muayeneye ihtiyacı olan diğer hastalarımızın mağduriyetlerine sebep olabilmektedir" dedi.
Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, MHRS üzerinden hastane randevusu alıp gitmeyen hastaların randevularını iptal etmemelerinin randevu bekleyen diğer hastaları mağdur ettiğini, bu sebeple ildeki hastanelere çok sayıda şikayet geldiğini bildirdi. 
MHRS üzerinden alınan randevulara gidemeyecek kişilerin, randevularını iptal etmesi hem muayene olmak isteyen diğer kişilere yer açılması hem de sağlık sisteminin zora sokulmaması açısından önem taşıdığını vurgulayan Sarıkaya, "MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene randevusuna gitmeyenler ya da gidemeyecek olan hastalarımız randevusunu iptal etmediği takdirde poliklinikte hizmet alması gereken diğer hastalarımızın mağduriyetine sebep olabilmektedir. Bu nedenle gelinmeyen veya gelinemeyecek olan randevuların iptal edilmesi gerekmektedir. Çünkü aldığı randevuya gitmeyen, gidemeyen hastalarımız 15 gün boyunca aynı branştan randevu oluşturamayacakları için hem kendilerinin mağduriyetine hem de diğer hastaların mağduriyetine sebebiyet vereceklerinden dolayı randevu saatine kadar iptal işlemini gerçekleştirmek zorundadırlar" ifadelerinde bulundu. 
Sarıkaya, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
"İstatistiklerimize baktığımızda; 2023 yılı Ocak - Temmuz arası MHRS randevulu muayene sayısı 150 bin 922, MHRS iptal sayısı 67 bin 792, randevusuna gelmeyen hasta sayımız ise 2 bin 683 kişi. Bu durumda görülüyor ki  randevusunu iptal ettirmeyip muayeneye gelmeyen hastalarımız muayeneye ihtiyacı olan diğer hastalarımızın mağduriyetlerine sebep olabilmektedir. Hastalarımızdan ricamız MHRS randevularına gelmeleri, gelemeyecekleri durumlarda da diğer hastalarımızın mağduriyet yaşamadan muayene olabilmelerini sağlamak için randevularını iptal ettirmeleridir. Bu konuda gereken hassasiyeti gösterecekleri düşüncesiyle sevgili vatandaşlarımıza sağlıklı günler dileriz." (DHA)

FOTOĞRAFLI