Üroloji Uz. Prof. Dr. Ömer Karataş

Üroloji Uz. Prof. Dr. Ömer Karataş

Tüm Yazıları

Sertleşme sorunu için zemin hazırlayıcı birden fazla parametre bulunmaktadır:

-Yaş

-Kalp damar hastalıkları

-Obezite (aşırı kilolu olma)

-Hipertansiyon

-Depresyon

-Genital bölgeye yapılan ameliyatlar

-Genital bölge travmaları

Modern tıbbi uygulamalar ile günümüzde üroloji hekimleri sertleşme sorunu yaşayan hastalar için aşağıdaki tedavileri başarı ile uygulamaktadırlar:

-Ağızdan alınan ilaçlar

-Penis içine enjekte edilen ilaçlar

-İdrar deliğinden içeri sıkılan ilaçlar

-Vakum terapi cihazları

-Penil protez (mutluluk çubuğu)

Haberin Devamı

Ağızdan alınan ilaçların etkinlikleri bilinmekle birlikte yaklaşık hastaların üçte birinde etkisiz olduğu bilinmektedir. Sık kullanılmalarına rağmen özellikle Diyabetik hastalarda, Peyronie hastalığında ve prostat kanseri nedeniyle sinir kesisine maruz kalan hastalarda ilaçlara yanıtsızlık oldukça yaygındır. Uygulama zorlukları ve uzun süre kullanımındaki güçlükler nedeniyle diğer tedavilerin de kullanımlarında kısıtlamalar mevcuttur.

Penil protez (mutluluk çubuğu)

İşte tam bu durumda mutluluk çubukları devreye girmektedir. Tıbbi adı penil protez olarak bilinen mutluluk çubuğu diğer tedavi seçeneklerine yanıt alınamayan, uygulama zorlukları yaşayan ya da kullanmak istemeyen hastalar için ideal bir tedavi yöntemidir. Cerrahi bir işlem ile penis içerisine yerleştirilen protezler sayesinde çiftler cinsel yaşamlarında süreklilik sağlamaktadırlar. Son yıllarda protezlerde uygulanan yüksek teknolojili üretimler sayesinde sorunsuz bir şekilde sıklıkla tedavide uygulama alanları da genişlemiştir. Antibiyotik kaplı olması, tek parçalı, iki parçalı, üç parçalı olması ya da uzunlamasına büyümesinin yanı sıra enine doğru büyüyerek penis kalınlığını da artırması gibi pek çok özelliği nedeniyle hastalar tarafından da yaygın tercih edilmesine yol açmıştır.

Yapılan tüm çalışmalarda hasta ve partner memnuniyet oranları oldukça yüksek aralıkta bildirilmektedir. Bir başka deyişle hem erkek açısından, hem de kadın açısından oldukça tatminkar, memnun edici ve adı gibi gerçekten mutluluk verici olması özelliği nedeniyle çiftler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

Mutluluk çubuğu ömrü

Mutluluk çubuğu erkek ve kadın eş/partnerleri tarafından sık talep edildikleri için en sık karşılaştığımız sorulardan biri de kullanım süreleri ile alakalı.

“Hocam, kaç yıl kullanılabilir bu protezler?”

Bugün için bildirilen tıbbi net rakamlar yirmi yıl kadar sorunsuz bir şekilde kullanılabilecekleri yönündedir. Eski teknoloji ile üretilen cihazlar ile bugüne gelindiğinde dahi bu rakamlara ulaşıldığını düşündüğümüz zaman son teknolojik yenilikler ile donatılan yeni protezlerle bu sürenin çok daha uzun olacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bir başka deyişle sorunsuz geçecek yılların önümüzdeki süreçte daha da uzun olacağı öngörülmektedir. Öte yandan kullanım sırasında oluşabilecek olumsuzlukların çoğunluğunun tıbbi olarak çözümlenebilir olması da bir başka avantaj olarak görülmektedir. Bir başka avantajı ise en olumsuz durumda bile değiştirilebilir olmasıdır. Öyle veya böyle, hastaların cinsel yaşamlarında sürdürülebilirlik sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

Mutlu ve keyifli haftalar diliyorum...

Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş

www.omerfarukkaratas.com