Melike Karapınar

Melike Karapınar

Tüm Yazıları

 

Ben bunu kime söylesem, “hadi canım!” diye bir şaşkınlık tepkisiyle karşılaşıyorum. Tabi ki şaşırmakta hiç haksız değilsiniz. Antalya insana hayatı sorgulatan yaz sıcaklarıyla, kışın da ılıman havası ile aralıksız yağan yağmurlarıyla ünlüdür ve kar deyince akla hiç gelmez. Oysa ki bu şehir o kadar güzel bir şehir ki, aynı anda dört mevsimi birden yaşatır size. Merkez ilçelerinde hava bugünkü gibi 18-20 derecelerdeyken, meşhur Konyaaltı plajına sırtını yaslayıp boylu boyunca uzanan Beydağlarına tırmanmaya başladığınızda, sadece 20 km yukarıda kar manzarası ile karşılaşabilirsiniz. Hatta biraz daha yukarı çıktığınızda, Saklıkent kayak merkezine ulaşıp biliyorsanız kayak veya snowboard yapabilir ya da kızakla kayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hiç Antalya’da kar olur mu

Ben bu yazımı, 2021 yılı Şubat ayında yazıyorum. Bu yıl ülkemiz özellikle batı kesimlerinde kışı pek kış gibi yaşamadı. Hatta yağmur bile sayılı yağmıştı, ta ki geçtiğimiz haftaya kadar. Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin batı ve güney bölgeleri de dahil olmak üzere, 2-3 günlük kar yağışları oldu. Antalya’nın batı kesiminde, Kaş ve Finike’de, sahil kesiminde bile kar yağışı görüldü. Biz de havayı böyle görünce hemen kahvemizi demleyip termosumuza doldurduk, kamp sandalyelerimizi arabaya attık, eldivenimizi beremizi çantamıza alıp çıktık yola. Yola çıktığımızda aşağıda 18 derece sıcaklık varken, üzerimizdeki montlar fazla geliyordu. Yukarıda ise 4-5 derece bir sıcaklığın bizi beklediğini düşünüyorduk.

Çamlarla kaplı kıvrım kıvrım bir yoldan 20 dakika kadar tırmandığımızda, ilk karları görmeye başladık. Biraz daha gittiğimizde ise artık 950 m rakıma ulaştık . Artık her taraf karlarla kaplıydı. Saklıkent’te vardığımızda ise hava -3 derece olarak bizi karşıladı. O kadar soğuktu ki, kardan adam yapmak hayalini bir tarafa bırakın, kahve içip ısınmak için bile zor dayandık, çok küçük bir kartopu oyunu ile yetinmek zorunda kaldık.

Hiç Antalya’da kar olur mu

Saklıkent Kayak Merkezinde Hakkında Bilgiler

Saklıkent Kayak merkezi, Torosların Bakırlıdağı’nın kuzey yamacına inşa edilmiş.

Kayak sezonu 10 Aralık-10 Nisan arasında. Güneşli gün sayısı sezon boyunca 50-60 günü buluyor ve yaklaşık 120 gün kış sporu aktiviteleri yapılabiliyor. 

Haberin Devamı

Ortalama kar kalınlığı 100-200 cm, zirvede ise zaman zaman 4 metreye ulaşıyor.

Saklıkent kayak merkezi içerisinde seviyelere göre ayrılan dört adet kayak pisti ve 1 adet kızak pisti var. Kayak yapmasanız da telesiyeje binerek zirveye yakın bir yere kadar manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Telesiyej ve ekipman ücretlerindeki güncel fiyatlar için ise tesisin web sayfasından kontrol etmenizi önereceğim.

Hiç Antalya’da kar olur mu

Konaklama

Şehre çok yakın olduğu için, eğer bir kayak tatili için yola çıkmadıysanız, günübirlik gidip dönmek çok yeterli oluyor. Bununla birlikte eğer kalmak isterseniz, merkezde 1 hotel ve 1 pansiyon ve kayak tesisleri var ve 500 dağ evinin bazılarını da kiralamak alternatifler arasında yer alıyor.

 

Nasıl giderim?

Saklıkent yoluna ulaşmak için Konyaaltı Uncalı istikametinden Çakırlar / Doyran yönüne devam edebilirsiniz. Yolda karşınıza birkaç yerde Saklıkent ve Tübitak gözlem merkezi tabelaları çıkacak, bunları takip ederek kayak merkezine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Konyaaltı ilçesinden 20 dakika içerisinde kar ile buluşmak mümkün. Eğer havaalanı yönünden geliyorsanız, bu şehrin ters yönünde kaldığı için yolunuz bir 25 km kadar daha uzayacaktır.

Eğer kendi aracınızla gelecekseniz ya da araç kiralayacaksanız mutlaka aracınızda kış lastiği olmasına dikkat edin. Biz gittiğimizde yol tertemizdi fakat hava sıcaklığına bağlı olarak buzlanma olabilir. Eğer kendi aracınız yok ise şehir merkezinden belediye otobüslüleriyle belirli saatlerde gelmek ve dönmek de mümkün.

 

 

Bu keyifli yolculuğu, yol ve Saklıkent hakkında görsel içeriği aynı zamanda Youtube kanalımdaki Saklıkent VLog’umda da seyredebilirsiniz.

Eğer kendi aracınızla gelirseniz kar pikniği yapmak için ekipmanlarınızı ve yiyeceklerinizi yanınıza almayı ve sonrasında da kardan adam yapmayı unutmayın.

Keyifli geziler.

instagram.com/cotton_mel