Gözde Aycan Tarıer

Gözde Aycan Tarıer

Tüm Yazıları

Hayallerimizin Ötesinde Bir Bodrum Deneyimi

Cycle Turkey Expedition Turkey’den hafta sonu için davet aldığımda hiç düşünmeden evet dedim. Ekipleri o kadar sağlam, Bodrum’a o kadar hakimler ki bana hiç unutamayacağım bir plan yaptıklarından emindim. Ancak bavulumu hazırlamaya başlayınca neye “evet” dediğimi tam olarak idrak ettim. Yıllardır bisiklet kullanmıyordum. Hangi malzemelere ihtiyacım olacaktı ve dağda bisiklet sürmeyi becerebilecek miydim?

Hayallerimizin Ötesinde Bir Bodrum Deneyimi

Hafta sonu bisiklet turu için yanımıza neler almalıyız?

Spor ayakkabı

Şort veya tayt (Uzun taytlar önerilir, hatta bisiklet taytı olursa çok daha iyi)

Haberin Devamı

Baf bandana

Su geçirmez küçük sırt çantası

Aksiyon kamerası

İki kız atladık arabaya, Bodrum’a doğru yola koyulduk. Maceralı bir yolculuktan sonra bizi mis gibi bir sofra ile karşıladı ekip. Keyifli bir sofra ve sohbetten sonra ertesi günkü macera için hazırdık.

Bisikletlerimiz e-bike adında pedal destekli elektrikli dağ bisikletleri olacaktı.

Hayallerimizin Ötesinde Bir Bodrum Deneyimi

Nedir bu e-bike?

E-bisiklet olarak da adlandırılan elektrikli bisiklet tahrik için birleşik elektrik motoru kullanan bir bisiklet türüdür. Burada amaç yokuş gibi zorlu parkurları çıkarken bisikletin kullanıcıya itiş desteği vererek daha az zorlanmasını sağlamaktır.

En son 15 yıl önce bisiklet kullanmış biri olarak bu bisikletler sayesinde neredeyse hiç zorlanmadım diyebilirim. Dağda bisiklet kullanma deneyimi asfaltta kullanmaktan oldukça farklı. Çakıl taşları veya ince taneli kumlar kaygan oldukları için oldukça zorluyor. Tüm tur boyunca yanımızda özel bisiklet rehberlerimizle hareket ettiğimiz ve yönlendirildiğimiz için 35 kilometreyi neredeyse sorunsuz tamamlamayı başardık.

Hayallerimizin Ötesinde Bir Bodrum Deneyimi

Hangi rotayı izledik?

Çamlık’tan başladık, madenlerin içinden geçerek Alazeytin’e devam ettik. Yalıçiftlikte öğle yemeği ve deniz molası verdik. Ekim ayında bile denize girme keyfi paha biçilemez hele ki 4 saatlik bir bisiklet egzersizinden sonra. İzlediğimiz bu rotada, araba ile girilemeyen yerlere girdik. Bodrum’un hiç bilmediğimiz noktalarında ilerlemek çok farklı bir deneyimdi. Müzeleştirilmemiş birçok tarihi kalıntıya denk geldik.

Haberin Devamı

Akşamüstü bisikletleri teslim etmek üzere Cycle Turkey ofisine döndüğümüzde bizi bir sürpriz bekliyordu.

Hayallerimizin Ötesinde Bir Bodrum Deneyimi

Ibex Adventure Club’ın sahibi Onur Başgezer ve Deniz Kılıç bize Bodrum’un en güzel yerinde gün batımı aperatifleri hazırlamıştı! Yüzlerimizi bile yıkayamadan atladık arazi araçlarına. Neyse ki arabamızda otelde ihtiyacımız olmaz diye birkaç elbise bulunuyordu. Hızlıca üzerlerimizi değiştirdik, bir yandan da gün batımını kaçırmamak için tatlı bir telaş içerisindeydik neyse ki zamanında yetiştik.

Hayallerimizin Ötesinde Bir Bodrum Deneyimi

Bodrum’un bilinmeyen rotaları ile turistleri mest etmek üzerine kurulmuş olan Ibex, oldukça sıradışı turlar düzenliyor. Hakkında çok az bilgi olan Bodrum Piramitleri, varlığı buzul çağlarından bugünlere uzanan Gölköy Hurmalığı, Hıdır Çam ve Ticaret Odası ortaklığı ile işaretlenmiş olan Leleg yolu, 2600 yıldır hala ayakta olan Gebe Kilise ve Bodrum Volkanizması’nın da bulunduğu turları var. Bizler ise gastronomi turunun en keyifli anına yetişerek muhteşem bir gün batımına şahit olduk. Garova Bağlarından gelen özel şarap eşliğinde dünyanın en güzel ekmeğinin tadına bakma imkanına eriştik. Bir de muhabbet tatlı olunca bizden mutlusu yoktu! Gündüz adrenalin, akşam keyifçilik derken tam olarak 16 saatte şehrin stresi tamamen üzerimizden gitmişti.

Haberin Devamı

Hayallerimizin Ötesinde Bir Bodrum Deneyimi

Ertesi gün eve dönüş günü olduğu için yarım günlük bir rotamız vardı. Keşke Bodrum’da yaşasak dedirten bir yolculuk bizi bekliyordu. 15 kilometre boyunca yine muhteşem manzaralar eşliğinde adrenalinli bir parkurda yol aldık.

Şehir hayatını sorguladığımız, acaba buralara mı yerleşsek dediğimiz, bizler için aydınlatıcı oldu şu iki gün. 2021 yılında Leleg yolunun tanıtımı için öncü olacak bu iki gruba dikkat edin. 2021 – 2022 yılı Bodrum Yılı olacak gibi gözüküyor.

instagram.com/gezginaycan/

instagram.com/gozdeileseyahat/