Anıl Güvel Çetli

Anıl Güvel Çetli

Tüm Yazıları

Queensland, kıyı boyunca ve özellikle Güney Doğu Queensland'de yoğunlaşmış, 5,2 milyonun üzerinde bir nüfusa sahiptir. Eyaletin başkenti ve en büyük şehri, Avustralya'nın üçüncü büyük şehri olan Brisbane'dir. Avustralya'nın en büyük otuz kentinden on tanesi Queensland'de bulunmaktadır ve Brisbane dışında en büyükleri Gold Coast, Sunshine Coast, Townsville ve Toowoomba'dır. Eyaletin nüfusu çok kültürlüdür ve nüfusun %28,9'u göçmendir. *

Aşı oranlarının arttığı bu günlerde eyalet sınırları açıldı. (Bir eyalet hariç) Avustralya hem dünyaya hem de kendi içindeki eyaletlere sınırlarını kapattı bildiğiniz gibi. Şu an şehirler arası seyahat edebiliyoruz. Yılbaşına kadar seyahat etmeden 3 gün önce test yaptırıp negatif sonuç ile uçabiliyorduk. Aşımız olsa da test istiyorlardı. Biz yeni yıl için giderken kurallar bu şekildeydi. İnanılmaz uzun test kuyruklarından sonra bu kural gevşetildi. Biz sabah 5te kalkıp, 3 saat bekleyerek verdiğimiz testin sonucunu, 4 gün bekledik. 1 gün geç gittik tatilimize. Buralarda da deneme yanılma yöntemi ile kuruluyor düzen sevgili okur.

Haberin Devamı

Şimdiden tatil planlarımızı yapmalıyız. Şu an Avustralya turist almaya başlama planları yapıyor. Listemize ekleyebiliriz Queensland’ı. Avustralya’nın en güzel köşelerinden birisi olan Gold Coast City’den bahsetmek istiyorum sizlere. Yaz aylarında aşırı sıcaklar olduğu için ilk Queensland tatilimizi güney yarım kürede yaz mevsiminin son ayı olan Mart ayında yaptık. Ne de iyi olmuş! O tatilimizden sonra aklımız ikinci durağımız olan Noosa’da kaldı ve yeni yıla orada girmeye karar verdik.

Gold Coast City, Queensland eyaletinin güneydoğu köşesinde yer alıyor. Biz seyahatimizi Gold Coast ve Noosa olarak planladık. 15 günlük güzel bir geziydi. Gold Coast mı? Noosa mı? derseniz ben Noosa’da kalbimden bir parça bıraktım diyebilirim! Hem ruha, hem de göze hitap eden yerler vardır ya, işte benim için Noosa öyle bir yerdi. Şimdi biraz da detaylara geçelim.

 Türkiye’den Gold Coast’a 24 saatlik bir uçuşla gidebiliyorsunuz. Istanbul’dan Singapur ya da Doha aktarması seçebilirsiniz. Biz araba kiralamayı tercih ettik. Fiyatları çok uygundu. Direkt havaalanından aracınızı teslim alıp tatiliniz bitince de direkt havaalanına bırakabilirsiniz.​

Haberin Devamı

Otel tercihimizi Sea World’den yana kullandık. Konum olarak çok merkeziydi. Çocuklu aileler için de harika bir otel. Her ihtiyacınızı kolayca otelden karşılayabilirsiniz. Akşamları çok güzel açık büfe yemek tercihleri de mevcut. Sea World’de konakladığımız için ‘Gold Coast’da yapılması gerekenler’de ilk sıralarda yer alan Movie World, WetNWild ve Sea World’e ücretsiz giriş hakkı kazandık. Her lokasyona bir gün ayırabilirsiniz doya doya gezmek için. Açıkçası ben Movie World’e bir gün de doyamadım! Hadi gelin ilk olarak sizlere Movie World’den bahsedeyim.

 MOVIE WORLD

Bir gün bana yetmemiş olsa da hemen hemen her şeyi gördük ve denedik. Tabii benim hiçbir şekilde binemeyeceğim hız trenleri vardı. Sizler seviyorsanız kaçırmayın derim! Adrenalini sonuna kadar yaşayacağınız seçenekler de var. Ben en masum olanlarını tercih ettim ama onlarda da korkmadım dersem yalan olur! 😊 Muhteşem şovlar, etrafta gezinen çizgi film kahramanları, ünlü sinema karakterleri, alışveriş fırsatları… Ne kadar anlatsam az! Mutlaka listenize ekleyin. Ve en önemli tavsiyeme gelince ‘Hızlı Geçiş’ hakkı satın almayı unutmayın. Nereye isterseniz sira beklemeden VIP’den geçerek giriş yapabiliyorsunuz. İnanın değiyor verilen ücrete! Uygulamayı da mutlaka indirin. Ne zaman, nerede hangi şovlar olacak oradan takip edebilirsiniz. Gün sonundaki geçit törenini de izlemeyi ihmal etmeyin. Süper Man’den, Bugs Bunny’e herkes orada olacak!

Haberin Devamı

 

Avustralya - Gold Coast&Noosa seyahati

Avustralya - Gold Coast&Noosa seyahati

Avustralya - Gold Coast&Noosa seyahati

SEA WORLD

Sea World aynı zamanda da otelimizdi. Hemen arka kapımızdan girişinin olması ekstra kolaylık sağladı. Ben hem otelimizin lokasyonunu, hem de etkinliklerini çok beğendim. Özellikle küçük çocuklarınız varsa çok büyük kolaylık sağlayacak sizler için. Hızlı geçişler sizlere ilk kullanım hakkını sağlayacak. Henüz çok kalabalık değilken su şovlarını izlemeniz çok daha kolay olacak. Yine eğlence parkları Sea World’un de vazgeçilmezleri. Eğlenceli anılar biriktireceğinize emin olabilirsiniz!

Gelin biraz fotoğraflara bakalım birlikte. Aslında paylaşmak istediğim fotoğraflar yüzlerce ama buralara sığmaz sevgili okur.

Avustralya - Gold Coast&Noosa seyahati

WETNWILD

WetNWild’da çekilmiş çok fazla fotoğraf yok çünkü tüm gün su parklarında, havuzlarda, su kayaklarındaydık. Yine aynı şekilde hızlı geçiş hakkı satın almayı ihmal etmeyin çok fazla sıra oluyor. Tüm gün o kadar çok yüzdük ki o gün erkenden yataklara koştuk. Erken gitmenizi tavsiye ederim. Biz ilk açılış saatinde gitmemize rağmen içeriye girmek için çok uzun bir sırada bekledik ve gölge kısımlarda yer bulamadık. O kadar çok yapılacak şey var ki akşam nasıl oldu anlamayacaksınız. Muhteşem bir gün sizi bekliyor!

 

Avustralya - Gold Coast&Noosa seyahati

Bu ikonik yerler dışında tabii ki Surfers Paradise, Cavill Avenue’de hem sabah hem akşam birçok etkinlik düzenleniyor. Oteller bölgesinde konaklamak isterseniz burada yer alan gökdelenlerde de kalabilirsiniz. Biz tüm tatilimiz bittikten sonra son günümüzü Cavill Avenue’de bulunan Novotel’de geçirdik. Manzaramız çok güzeldi. Genelde tüm sahile yakın otellerdeki manzara muhteşem! Bu fotoğraf Sky Point Observation Deck’ten.

Gold Coast’dan sonra Noosa yoluna çıktık. Brisbane’de öğle yemeğimizi yiyip biraz etrafı keşfettikten sonra yolumuza devam ettik. Noosa’da Colonial Resort’da konakladık.

Avustralya - Gold Coast&Noosa seyahati

Noosa’nın ünlü Hastings Street’ine 10dk uzaklıkta, sakin bir lokasonda, ev tipi bir oteldi. Çok temiz ve konum olarak çok güzeldi. Bir ev de bulunması gereken her şey vardı. Hastings Street tüm eğlencenin olduğu bölge.

Akşamları her yer erken kapansa da gün boyu yapabileceğiniz birçok aktivite var. Harika butik mağazalardan alışveriş fırsatını da kaçırmayın derim. 

Avustralya’da denize girme lokasyonu olarak da bana hitap eden tek yer oldu diyebilirim. Deniz suyu aşırı soğuk değildi ve korunaklı bir alandaydı, aşırı büyük dalgalar yoktu. Elbette yine can kurtaranlar vardı. Büyük denilebilecek balıklarla yüzmek de çok keyifliydi.

Avustralya - Gold Coast&Noosa seyahati

Ekstra öneriler!

  • Koalaları kucağınıza alıp fotoğraf çekebileceğiniz tek yerin Queensland olduğunu biliyor musunuz? Bu fırsatı kaçırmayın.
  • Mutlaka Cavill Avenue’deki festivalleri takip edin ve kendinize elektrikli scooter kiralayıp sahili boydan boya gezin.
  • Yine Cavill Avenue’de tur atabileceğiniz bisikletli sizi gezdiren kişiler var. Arkasındaki çekmeli kısma 3 kişi oturabiliyorsunuz. Müzik de açılınca eğlenceye doyum olmuyor. Tarkan şarkısı açıp bizi şaşırması da cabasıydı!
  • 1 gece de olsa, bizim yaptığımız gibi son gece de olabilir, Cavill Avenue’deki gökdelen otellerde kalmanızı tavsiye ederim. Manzaraya doyamadık!
  • Mutlaka Sky Point Observation Deck’i listenize ekleyin. Muhteşem bir manzara eşliğinde yemeğinizi yiyin. Tavsiyem günün batış zamanını hesaplayıp hem gündüzü hem de geceyi görmeniz.
  • Noosa’dan harika elbiseler alın!
  • Noosa’da bot kiralayıp balık tutun!
  • Noosa’da muhteşem gün batımını kaçırmayın!

Avustralya - Gold Coast&Noosa seyahati

Birçok harika anı biriktirin! Ben yazarken çok özlediğimi hissettim. Umarım en kısa zamanda yeniden özgürlüğümüze kavuşuruz ve sahil sahil gezeriz! Sizlere sevgilerimi gönderiyorum.

 

 

instagram.com/anilcetli