Teknoloji Artık Birlikten Kuvvet Değil Yarış Pisti Doğuyor!

Artık Birlikten Kuvvet Değil Yarış Pisti Doğuyor!

18.05.2013 - 15:41 | Son Güncellenme:

Google geçtiğimiz günlerde düzenlediği geliştiriciler konferansında tanıttığı birçok yenilikle bu aya damgasını vururken aynı zamanda birçok ekranda oynanabilecek oldukça ilginç bir oyun tanıttı.

Artık Birlikten Kuvvet Değil Yarış Pisti Doğuyor

Eskiden arkadaşlarınızla oyun oynarken eğer oynadığınız oyun iki kişilik değilse muhtemelen “Sen çok oynadın biraz da ben oynayayım.” sözünü söylemişsiniz ya da duymuşsunuzdur. Günümüzde ise artık tüm çevremizi akıllı cihazların ve uygulamaların sarması ile karşınızdaki biri oyun oynarken siz de sıranızı beklemeden aynı oyunu kendi cihazınızdan oynayabiliyorsunuz. Fakat eski dönemlerde oyun oynarken yaşanan heyecanı ve paylaşımı günümüzde yakalamak oldukça güçleşti.

Haberin Devamı

Google geçtiğimiz günlerde düzenlediği geliştiriciler konferansında tanıttığı birçok yenilikle bu aya damgasını vururken aynı zamanda birçok ekranda oynanabilecek oldukça ilginç bir oyun tanıttı. Chrome üzerinden oynanabilen bu oyunda oyun alanı birçok ekrana bölünerek farklı cihazlarda oynanma imkanı sunuluyor. Yani 5 kişilik bir arkadaş grubunda 5 kişinin telefonu birleşerek bir yarış pisti oluşturulup yarış yaparak grupça eğlenceli vakit geçiriyorsunuz.

Ancak bu oyunu oynamanız için cihazınızda HTML 5 sisteminin bulunması gerekmekte. Bu gereksinimin temel sebebi Android ve iOS işletim sistemini kullanan tüm arkadaşlarınızın bu yarışa dahil olabilmesi. İster Android isterse İOS cihazınız ile dahil olabileceğiniz bu yarış için sadece Chrome tarayıcısının yüklü olması yeterli oluyor. Oyunun kurulumu oldukça basit tasarlanmak birlikte diğer cihazlar ile iletişimi tamamlamanız gerekiyor. Bu işlemi tamamladıktan sonra ise ekranın ana rengine bakarak yarışta hangi aracı kullanacağınızı anlayıp arkadaşlarınız ile yarışmanın keyfini çıkarıyorsunuz.
Yarışırken aracınızı hızlandırmak için ekrana dokunmanız yeterli. Her ne kadar çok basit bir oyunmuş gibi görünse de oyunun içerisinde değişen dinamik müziğe kendinizi fazla kaptırmadan virajlara girerken hızınızı çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Eğer viraja fazla hızlı girerseniz aracınız spin atıyor ve bu hata sizi yarışta oldukça geriye düşürüyor.
Görsel efekt olarak çok basit bir oyunmuş gibi görünen Racer aynı anda birden fazla cihazla oynanabilme özelliği ile oldukça yenilikçi ve dikkat çekici. Google’ın başlattığı bu akım sayesinde oyunlar gelecekte oldukça farklı bir şekle bürünebilir. Özellikle arkadaşlarınız ile bir araya geldiğinizde size oldukça heyecanlı ve güzel vakit geçirtecek bu oyun sizlere arkadaşlarınız ile birlikte güzel bir hafta sonu geçirtebilir.