Zeynep İşman

Zeynep İşman

zeynepisman@gmail.com

Tüm Yazıları

Yorgun, enerjisiz ve kafaları ekranlara gömülü insan selinin arasında hızlı adımlarla yürümeye çalışırken, bir anda kendimi başka bir dünyanın içinde buldum

Geçen hafta bir toplantı için Kanyon Alışveriş Merkezi’ne gitmem gerekiyordu. Metronun Gayrettepe durağında indim ve alışveriş merkezine çıkan tünele doğru yürümeye başladım. Yorgun, enerjisiz ve kafaları ekranlara gömülü insan selinin arasında hızlı adımlarla yürümeye çalışırken, bir anda kendimi başka bir dünyanın içinde buldum.

Pespembe çiçekleriyle kiraz ağaçlarının dört bir yanımı sardığı, mis gibi kokuların yayıldığı, cıvıl cıvıl insanın içini ferahlatan bir tünelin içindeydim. Ağaçların dallarından düşen çiçekleri elinizle tutma isteği yaratan, gözlerinizi ekranlardan alamadığınız tünel boyunca yürürken, az ileride zıplayan, dönen, sıçrayan neşeli ayılarını görünce elbette tanıdım. Yıllardır yumuşatıcıları ve deterjanlarıyla bildiğimiz marka ile özdeşleşmiş Yumoş ayısıydı. Tünelin bitiminde ise bir ekran beni karşıladı. Karşısına geçip hareket etmeye başladığımda benimle aynı hareketleri yaparak günümü şenlendirdi.

Haberin Devamı

Bu kısacık deneyim bile tüm günün yorgunluğunu, birazdan başlayacak toplantının stresini, eve gidince yapmam gerekenleri unutturmaya yetti.

Baharın gelişiyle birlikte her yanımızı rengarenk çiçekler sarmaya başladı. Bahar ayları hepimizin içine umut, heyecan, neşe ve mutluluk aşılıyor. Nisan ayı da dünyanın her yerinde kiraz ağaçlarının çiçek saçtığı zamandır. Çok kısa süren bu görsel şölen, Japonya’da Sakura zamanı olarak bilinir. Japonlara göre kutsal sayılan Sakura zamanında parklarda toplanıp, piknikler yapılıyor ve ağaçların güzelliği seyrediliyor. Japoncada çiçek izlemeye Hanami deniyor. Aslında hanami geleneği, Budizm ve Taoizm’den gelen zihni ve bedeni arındırmak, şifa bulmak amacıyla yapılan bir pratik.

Bu eşsiz güzellikteki şöleni seyretmek için artık sadece Japonya’ya gitmek zorunda değiliz. Ülkemizde de birçok bölgede Sakura ağacı yetişiyor. Örneğin İstanbul Sarıyer’deki Japon Bahçesi’nde, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde, Ankara Dikmen Vadisi’nde bu muhteşem güzellikteki ağaçları görebilirsiniz. Hatta ülkemizde Sakura Festivalleri bile düzenleniyor. Geleneksel çay seremonileri, origami ve sushi yapım atölyeleri gibi Japon kültürüne dair ritüeller ve festivaller gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

İşte Yumoş Extra, bu eşsiz güzelliğe duyarsız kalmamış olmalı ki, yeni çıkardığı yumuşatıcı ürünü ile Sakura ağaçlarını ve baharın taze kokusunu evlerimize getiriyor ve kiraz çiçekleri evlerimizde açıyor.

Markanın, yeni ürününü kullanıcılara deneyimlettiği yol da oldukça ilgi çekici. Binlerce insanın ortak geçiş noktası olan metro çıkışındaki “Yumoş Sakura Tüneli” yaşattığı hisle akılda da kalıcılık sağlıyor. Şunu artık çok iyi biliyoruz ki, duygularımıza ve duyularımıza hitap eden şeylerle daha sağlam gönül bağı kuruyoruz. Girer girmez içinde kaybolduğunuz, mis gibi kokular eşliğinde kendinizi adeta başka bir dünyada ve iyi hissettiğiniz bir deneyim. Tünel boyunca kurulan 24 metre uzunluğundaki led ekranlarda, yürüdükçe ve dokundukça hareket eden sakura çiçeklerinin yer aldığı görsel şöleni kaçırmayın derim. Yumoş Sakura Deneyim Tüneli,  9 Mayıs’a kadar Kanyon Metro girişinde olacak!

Haberin Devamı

İçinden bahar geçen tünel

Mart ayının ortalarında ve yılda sadece bir kere açan kiraz ağacı çiçekleri, renkleri ve kokusuyla hepimizi büyüleyen bir görsel şölen.

İçinden bahar geçen tünel

Bir metro treninin içini ve dışını da giydiren marka, ziyaretçileri metroya adım attıkları ilk andan itibaren bambaşka bir ferahlık dünyasına davet ediyor.

İlkbahar ritüelleri

Baharın gelişi ve doğanın uyanışı pek çok kültürde farklı şekillerde kutlanıyor. Bunlardan en bilineni, bizim ülkemizde de sıklıkla kutlanan 5 Mayıs’ı, 6 Mayıs’a bağlayan gece yani bu gece yapılan Hıdırellez kutlamaları. Bu vesileyle ben de Bahar Bayramı’nızı kutlarım. Kiraz ağaçlarının çiçekleri gibi güzellikler, bolluk, bereket getirsin evlerimize. Kin, öfke, yalan, haset, düşmanlık gibi tüm negatif duygularımızı geride bırakıp, arındığımız, temizleyip, hafiflediğimiz bir başlangıca vesile olsun bu bahar.

İçinden bahar geçen tünel