Fenerbahçe Fenerbahçe'de sıra forvet transferine geldi! İşte Jorge Jesus'un listesindeki isimler

Fenerbahçe'de sıra forvet transferine geldi! İşte Jorge Jesus'un listesindeki isimler

14.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tiago Çukur ve Joshua King transferlerini resmen açıklayan, Brezilyalı ön libero Willian Arao'yu ise İstanbul'a getiren Fenerbahçe'de sıra forvet transferine geldi. Fenerbahçe'nin listesinde yer alan isimler belli oldu.

Fenerbahçede sıra forvet transferine geldi İşte Jorge Jesusun listesindeki isimler

Fenerbahçe'de transferde önemli gelişmeler yaşanıyor. Sarı Lacivertliler, Watford'dan Tiago Çukur ve Joshua King'i resmen renklerine bağladı. Ayrıca Sarı Lacivertliler, Flamengo'dan kadrosuna kattığı Willian Arao'yu da İstanbul'a getirdi. Willian Arao'nun da gün içinde resmen açıklanması bekleniyor. Fenerbahçe'de üç transferin ardından sıra forvet transferine geldi. Listedek isimler ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

TİAGO ÇUKUR VE JOSHUA KİNG RESMEN AÇIKLANDI

Fenerbahçe gece yarısı iki transferi birden açıkladı. Sarı Lacivertliler, Watford'dan milli futbolcu Tiago Çukur ve Norveçli forvet Joshua King'i transfer ettiğini açıkladı.

Fenerbahçe'den yapılan Tiago Çukur açıklamasında, "Fenerbahçemiz, 19 yaşındaki genç forvet Tiago Çukur ile anlaşmaya vardı. Milli oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzalandı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen imzada Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki de hazır bulundu. Tiago Çukur'a 'Ailemize hoş geldin' diyor; Fenerbahçemiz ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçede sıra forvet transferine geldi İşte Jorge Jesusun listesindeki isimler

TİAGO ÇUKUR: BİR RÜYA GERÇEKLEŞTİ

Transferinin resmiyet kazanmasının ardından kulüp televizyonuna konuşan genç futbolcu, "Benim ve ailem için muhteşem bir his. Hayatım boyunca Fenerbahçe taraftarıydım. Dolayısıyla bir rüya gerçekleşti. Başlamak için sabırsızlanıyorum." dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki ise, Tiago Çukur'un uzun yıllar sarı-lacivertli takıma hizmet edeceğini belirterek, "Geleceğe adım atmak istedik, güzel bir transfer olduğunu düşünüyoruz. Potansiyeli, ruhu yüksek bir futbolcu. Milli Takım'a seçilerek kendisini ispat etme aşamasına gelmişti" sözlerini kullandı.

JOSHUA KİNG İKİ YILLIĞINA FENERBAHÇE'DE

Transfer döneminde hamlelerini bir bir açıklayan Fenerbahçe, Joshua King'e de sarı lacivertli formayı giydirdi.

Yapılan açıklamada Norveçli oyuncu Joshua King'in Fenerbahçe'ye transferi resmiyet kazanmış oldu. Sarı lacivertli ekip, King'i ile 2 senelik kontrat imzalandığını duyurdu.

Fenerbahçede sıra forvet transferine geldi İşte Jorge Jesusun listesindeki isimler

Fenerbahçe'nin açıklaması şu şekilde:

"Kulübümüz, Norveçli futbolcu Joshua King'i 2 yıllığına kadrosuna kattı. Joshua King 2022-23 ve 2023-24 sezonlarında Sarı Lacivertli formayı terletecek. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen imzada Yönetim Kurulu Üyemiz Selahattin Baki de hazır bulundu. Joshua King'e 'Ailemize hoş geldin' diyor; Fenerbahçemiz ile nice zaferler ve şampiyonluklar diliyoruz."

Haberin Devamı

"MUAZZAM BİR HİS YAŞIYORUM"

Joshua King, imzasının ardından "Muazzam bir his yaşıyorum. Benim 8 yaşından bu yana iki tane arkadaşım koyu Fenerbahçeli. Hatta bir tanesi, çocuğuma 3-4 yıl önce Fenerbahçe forması hediye etti. İnşallah bu formayı sen de giyersin dedi, o gün geldi. İnşallah hedefimize ulaşıp kupa kazanacağız. Arkadaşlarımla Fenerbahçe maçı izledim. Dolayısıyla atmosferi sabırsızlıkla bekliyorum, onların önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum." şeklinde konuştu.

"HOCAMIZIN İSTEDİĞİ BİR İSİMDİ"

King'e imzasında eşlik eden Fenerbahçe Yöneticisi Selahattin Baki ise, "Hayırlı olsun, hocamızın istediği bir ismi daha kadromuza kattık. Kendisi Fenerbahçe'ye, Türk kültürüne uzak bir isim değil. Kendisini tanıyınca herkes görecek. Premier Lig görmüş, Norveç Milli Takımı'nda kaptanlık görmüş, çok önemli bir oyuncu. Dinamik bir oyun yapısı var, hocamızın oyun sistemine uyan. Sabırsızca beklemesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

PEZZELLA'DA SICAK SAATLER

Sol bek için takviye arayan Fenerbahçe’de Giuseppe Pezzella ismi artık ağır basıyor. 24 yaşındaki İtalyan sol beki transfer etmek isteyen sarı-lacivertliler, oyuncunun menajeriyle ve kulübü Parma ile görüşmelerini sürdürüyor. Genç futbolcu da Fenerbahçe’de oynamayı istiyor. İtalyan yıldızın transferinde şu anda iki seçenek öne çıkıyor.Sol bek için takviye arayan Fenerbahçe’de Giuseppe Pezzella ismi artık ağır basıyor. 24 yaşındaki İtalyan sol beki transfer etmek isteyen sarı-lacivertliler, oyuncunun menajeriyle ve kulübü Parma ile görüşmelerini sürdürüyor. Genç futbolcu da Fenerbahçe’de oynamayı istiyor. İtalyan yıldızın transferinde şu anda iki seçenek öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede sıra forvet transferine geldi İşte Jorge Jesusun listesindeki isimler

PARMA 4 MİLYON EURO İSTİYOR

Parma ile sözleşmesi 2024’te bitecek olan Pezzella için İtalyan kulübü 4 milyon euro istiyor ve direkt olarak oyuncuyu bonservisiyle satmayı hesaplıyor. Ancak sarı-lacivertliler, 24 yaşındaki sol beki satın alma opsiyonuyla kiralamayı düşünüyor. Fenerbahçe, bonservis olarak ise 2 milyon eurodan yukarısına çıkmak istemiyor.

Fenerbahçede sıra forvet transferine geldi İşte Jorge Jesusun listesindeki isimler

SIRA FORVET TRANSFERİNE GELDİ

Haberin Devamı

Transferde yeniden hızlanan Fenerbahçe’de eksikler bir bir kapanıyor, sıra forvet hattına geliyor. Sarı-lacivertlilerde Mariano Diaz, Carlos Vinicius ve Sörloth gibi isimler öne çıkıyor, Plea ise kulübe önerilen oyuncular arasında yer alıyor

VİNİCUS VE SÖRLOTH DETAYI

Kadroda eksiklerini kapatan ve transferde hız yapan Fenerbahçe’de gözler forvet hattına çevrildi. Dinamo Kiev maçına 6 gün kala arka arkaya hamlelerini yapan sarı-lacivertlilerde golcü konusu merak ediliyor. Sarı-lacivertlilerin listesinde Mariano Diaz, Carlos Vinicius ve Sörloth ilk etapta öne çıkan isimler oldu. Ancak Carlos Vinicius’un PSV’den ayrılmaya sıcak bakmaması ve Sörloth’un hem yüksek maliyeti hem de Leipzig’in kadroda tutma düşüncesi işi zora sokuyor.

Fenerbahçede sıra forvet transferine geldi İşte Jorge Jesusun listesindeki isimler

MARİANO AYRILMAK İSTİYOR

Real Madrid’le sözleşmesi 2023 yılında bitecek olan ve forma giyemediği için ayrılmak isteyen Mariano Diaz ismi bir adım öne çıkıyor. 28 yaşındaki forvet geçen sezon eflatun-beyazlılarda sadece 11 resmi maça çıkmış, 1 gol ve 1 asistle oynamıştı. 6 milyon euro civarı bir bonservis bedeli olması bekleniyor. Ancak oyuncunun ilk etapta hedefi Fransa’ya Olympique Lyon’a geri dönmek. Bu durum da göz ardı edilmediği için yeni bir alternatif yaratılmaya çalışılıyor. 

Fenerbahçede sıra forvet transferine geldi İşte Jorge Jesusun listesindeki isimler

PLEA SÜRPRİZİ

Son olarak ise menajerler aracılığıyla önerilen forvetler de göze çarpıyor. Bundesliga ekiplerinden Borussia Monchengladbach’la sözleşmesi 2023’te bitecek olan ve Alman kulübünden ayrılmak isteyen Alassane Plea adı dikkat çekti. Ancak Plea’yı eski takımı olan Fransa’dan Nice de istiyor. 29 yaşındaki yıldız geçen sezon Monchengladbach’ta 36 resmi maçta, 10 gol atıp 8 asist yapmıştı.

Fenerbahçede sıra forvet transferine geldi İşte Jorge Jesusun listesindeki isimler

GÖZLER BERISHA'DA

Transfer çalışmaları kapsamında Fenerbahçe’de gelecekler kadar gidecekler de dikkat çekiyor. Sarı-lacivertlilerde özellikle satılması planlanan oyuncular konusunda çalışmalar sürüyor. Mergim Berisha bu isimlerin başında geliyor. Almanya’dan talipleri olan ve özellikle Mainz’ın listesinde olan Berisha’nın en az 4 milyon euroya satılması hedefleniyor. Kısa sürede bu satışın olması isteniyor. Öte yandan kadroda Samatta, Gustavo, Caulker, Lemos, Meyer gibi isimlerin kesin olarak ayrılmaları planlanıyor. Transfer çalışmaları kapsamında Fenerbahçe’de gelecekler kadar gidecekler de dikkat çekiyor. Sarı-lacivertlilerde özellikle satılması planlanan oyuncular konusunda çalışmalar sürüyor. Mergim Berisha bu isimlerin başında geliyor. Almanya’dan talipleri olan ve özellikle Mainz’ın listesinde olan Berisha’nın en az 4 milyon euroya satılması hedefleniyor. Kısa sürede bu satışın olması isteniyor. Öte yandan kadroda Samatta, Gustavo, Caulker, Lemos, Meyer gibi isimlerin kesin olarak ayrılmaları planlanıyor. 

Fenerbahçede sıra forvet transferine geldi İşte Jorge Jesusun listesindeki isimler