Beşiktaş Beşiktaş'ta Ghezzal'dan opsiyon isteği! 'Herkes için daha iyi olur'

Beşiktaş'ta Ghezzal'dan opsiyon isteği! 'Herkes için daha iyi olur'

26.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cezayirli oyuncunun sözleşmesindeki 1 yıllık uzatma opsiyonunun kaldırılmasını kendisinin istediği belirlendi. Ghezzal’ın Samet Aybaba ile yaptığı görüşmede, “Maddeyi iptal etmek herkes için daha iyi olur. Kalan maçlarda takıma katkı yapmak istiyorum” dediği öğrenildi.

Beşiktaşta Ghezzaldan opsiyon isteği Herkes için daha iyi olur

Kartal’da sözleşmesindeki şarta bağlı 1 yıllık uzatma opsiyonu kaldırılan Rachid Ghezzal büyük olasılıkla sezon sonu takımdan ayrılacak.

Haberin Devamı

Cezayirli futbolcu, Futbol Takımları Koordinatörü Samet Aybaba ve Teknik Direktör Fernando Santos’la yaptığı görüşmede opsiyonun kaldırılmasını kabul ederken, kalan maçlarda mümkün olduğu kadar takıma katkı yapmak istediğini bildirdi. Ghezzal’ın, “Yaşadığım uzun süreli sakatlıklar ve bazı talihsiz olaylar nedeniyle 2 yıldır takıma yeteri kadar faydalı olamadım. Kontratımdaki uzatma opsiyonunu iptal etmek iki taraf için de iyi olur. Kalan maçlarda daha fazla forma şansı bularak takıma katkı vermek istiyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Beşiktaş’ta 4. sezonunu geçiren ve 2020-21 sezonunda elde edilen şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Ghezzal’ın kalan maçlarda mümkün olduğu kadar oynamak ve yeniden form tutmak istediği bildirildi. Kariyerine Fransa Ligue 1’de devam etmeyi planlayan 31 yaşındaki futbolcunun kendisine gelen bazı teklifleri şimdiden değerlendirmeye aldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş’la yollarını ayırmaya hazırlanan Ghezzal’ın sezon sonu sportif ve ekonomik açıdan kendisine en iyi teklifi yapan kulüple sözleşme imzalaması bekleniyor. Tecrübeli futbolcu Fransa’da daha önce Lyon ve Monaco formaları giymişti.

En çok kazanan isimler arasında

Beşiktaş, 2020-21 sezonunda kiralık olarak kadrosuna kattığı Rachid Ghezzal’ın bonservisini Ağustos 2021’de 3 milyon euro karşılığında Leicester City’den almıştı. Siyah-beyazlılar 3+1 yıllık sözleşme imzalayan Cezayirli futbolcuya senelik 2 milyon 250 bin euro garanti ücret ödüyor. Takımın en fazla kazanan oyuncuları arasında bulunan Ghezzal’ın ayrılması finansal açıdan siyah-beyazlıların elini güçlendirecek.