Süper Lig SON DAKİKA | Ali Koç Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifadan vazgeçti! 'Yabancı hakem istiyoruz'

SON DAKİKA | Ali Koç Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifadan vazgeçti! 'Yabancı hakem istiyoruz'

29.03.2024 - 15:57 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifadan vazgeçti. Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklamada, "Toplantıya katılan 16 kulübümüzün 15'i ve telefonla ulaşılan 3 kulübümüz olmak üzere toplam 18 kulübümüzün ittifakıyla, Başkanımız Sayın Ali Y Koç'un istifasının kabul edilmemesi ve başkanlık görevine devam etmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

SON DAKİKA | Ali Koç Kulüpler Birliği Başkanlığından istifadan vazgeçti Yabancı hakem istiyoruz

Kulüpler Birliği Vakfı, Başkan Ali Koç'un istifa kararını açıklamasının ardından ilk kez toplandı. Toplantıya, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yanı sıra Beşiktaş Başkanı Hasan Arat da katıldı. Galatasaray, Trabzonspor ve Pendikspor temsilcileri ise toplantıya katılmadı, yazılı olarak görüş bildirdi. Kahramanmaraş'ta konteyner kentte bu akşam iftar programına katılacak olan ve deprem bölgesindeki vatandaşlarla aynı sofraya oturacak olan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler Kulüpler Birliği toplantısında bu nedenle yer alamadılar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığını bıraktığını söylemişti. Kulüpler Birliği temsilcileri Ali Koç'tan görevde kalmasını istedi. Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "29 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Sayın Ali Y Koç'un Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığından istifası ile ilgili olarak, toplantıya katılan 16 kulübümüzün 15'i ve telefonla ulaşılan 3 kulübümüz olmak üzere toplam 18 kulübümüzün ittifakıyla, Başkanımız Sayın Ali Y Koç'un istifasının kabul edilmemesi ve başkanlık görevine devam etmesine karar verilmiştir." 

'ALİ BEY'İN BAŞKANLIKTAN AYRILMA TALEBİNİ KABUL ETMEDİK'

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Kulüpler Birliği toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Ali Bey'in başkanlıktan ayrılma talebini kabul etmedik ve göreve devam etmesi için 17 kulübümüz de kendisine destek verdi. O da bizi kırmadı ve göreve devam edeceğini söyledi. Bütün kulüpler yabancı hakem istiyor. Herkes hakemlerden şikayetçi. Fakat bu konuda kararı TFF ve MHK verecek. VAR konuşmalarını görünce hepimiz yabancı hakem istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

SARAÇ: TEKLİFİMİZİ KABUL ETTİĞİ İÇİN ALİ KOÇ'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç, "Kulüpler Birliği'nde yeni bir başkan değişikliğinin bu süreçte gerekli olmadığını düşünüyoruz. Ali Koç'un, tüm kulüplerin menfaatlerini düşünerek hareket ettiğini biliyoruz. Teklifimizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. Ali Koç'un görevinden ayrılmamasıyla ilgili ulaştığımız kulüplerin hepsi bize destek verdi. Rizespor, Trabzonspor ve Galatasaray'a ulaşamadık. Bu kulüpler 'hayır' oyu vermiş gibi yanlış anlaşılmasın. Sadece ulaşamadık" şeklinde konuştu.