Püf Noktası Pirinç pilavınız lapa olduysa dert etmeyin! Lapa pilavı 5 dakikada tane tane yapan tüyo

Pirinç pilavınız lapa olduysa dert etmeyin! Lapa pilavı 5 dakikada tane tane yapan tüyo

30.04.2024 - 13:45 | Son Güncellenme:

Pirinç pilavınız lapa mı oldu? Bu durumda üzülüp pilavınızı çöpe dökmenize gerek yok. Bu yöntem ile 5 dakikada lapa pilav tane tane oluyor.

Pirinç pilavınız lapa olduysa dert etmeyin Lapa pilavı 5 dakikada tane tane yapan tüyo

Her ana yemeğin yanına giden pirinç pilavı Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden. Pirinç pilavı yapımında en çok dikkat edilen noktalardan birisi ise tane tane dökülmesi. Lapa lapa ve cıvık olan pilavı kimse sevmez. Bu durumda pilavınızı ziyan edip yeniden pişirmenize gerek kalmayacak bir öneriyle karşınızdayız. Lapa pilavı 2 dakika içerisinde tane tane yapıyor.

Haberin Devamı

2 DİLİM EKMEK KOYUN

Lapa olan pilav tencerenize bir-iki dilim tost ekmeği ya da normal ekmek koyun ve kapağını kapatın. Bu basit yöntem, pilavın içindeki suyun ve buharın daha dengeli bir şekilde dağılmasını sağlar, böylece pilavın lapa olmasını önler. Ekmek dilimleri, pilavın suyunu ve buharını emerek pilavın daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlar.

Evde pilav yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi vermek için öncelikle pirinci doğru seçmek önemlidir. İnce taneli pirinçler genellikle pilav için tercih edilirken, kısa ve kalın taneli olanlar daha çok risotto gibi yemeklerde kullanılır.

Pirinç pilavınız lapa olduysa dert etmeyin Lapa pilavı 5 dakikada tane tane yapan tüyo

FAZLA NİŞASTAYI ÇIKARTIN

Pirinci yıkamak da önemlidir, çünkü bu işlem fazla nişastayı çıkartarak pilavın yapışkan olmasını önler. Tencere seçimi de kritiktir; geniş tabanlı bir tencere kullanmak pilavın eşit şekilde pişmesini sağlar.

Haberin Devamı

Pilav suyu da doğru oranda kullanılmalıdır, genel kural pirinç için iki katı kadar su kullanmaktır. Pilav pişerken tencerenin kapağı kapalı tutulmalı ve karıştırılmamalıdır, böylece buharı içeride tutarak pirincin tamamen pişmesi sağlanır.

Son olarak, pilav piştikten sonra tencerenin kapağı açılarak dinlenmeye bırakılmalıdır, bu süreçte pilavın kendi buharıyla tamamen yumuşayıp kıvamını bulması sağlanır. Bu basit adımları takip ederek mükemmel bir pilav yapabilirsiniz.

Yazarlar