En kapsamlı PRP tedavileri

PRP KÖK HÜCRE TEDAVİLERİ

PRP ile Ayak Eklemi Tedavisi

PRP (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku, eklem ve kıkırdak hasarlarının onarımında son derece başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır. İşlem son derece basit olmasının yanı sıra cerrahi işlemlerin risklerini taşımaması, yan etki gibi olumsuzlar oluşturmaması ve cerrahi operasyonlara göre çok daha erişilebilir fiyatları nedeniyle tercih sebebidir. İşlem hastadan damar yolu aracılığıyla alınan 8-10 cc’lik kan PRP tüpüyle birlikte yaklaşık 15 dk santrifüj edilir. Santrifüj sırasında kandaki kırmızı ve bizim için gereksiz kısım PRP tüpünün altında toplanırken büyüme faktörleri, sitokinler tüpün üst kısmında yoğunlaşır. Enjektör aracılığıyla bu trombositler alınıp hastanın ayak eklemine kireçlenme, tendon hasarı, zedelenmenin olduğu bölgeye enjekte edilir. PRP tedavisi ağrı kesici gibi bir işlem değil tam anlamıyla bir tedavi yöntemidir. İşlemden 15 dk sonra kan hücreleri aktif olur ve ayak eklemindeki hasarı onarmaya başlar. PRP nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ortalama 1 hafta zaman geçince olacaktır. 1 Hafta sonra iyileşmeye başladığınızı hissedersiniz tam etkisini göstermesi ise 1 ay süre geçtikten sonra olacaktır. Bu süreler ortalama sürelerdir kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Normal süreç bu şekilde işlese de işlemin yapıldığı kişideki kireçlenme seviyesi, ayak sağlığına verdiği önem, doktor tavsiyesine uygun yaşama ve kişinin yaşı tedavinin başarısında en önemli etkenlerdir.

Haberin Devamı

PRP ile Diz Kireçlenmesi (Osteoartrit) Tedavisi

PRP (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku ve kıkırdak hasarlarının onarımında son derece başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır.

Sizden alınan 8-10 cc lik kan PRP tüpüyle birlikte 15 dk santrifüj edilir. Santrifüj sırasında kandaki kırmızı ve bizim için gereksiz kısım PRP tüpünün altına çökerken büyüme faktörleri, sitokinler tüpün üst kısmında yoğunlaşır. Enjektör aracılığıyla bu trombositler alınıp hastanın diz eklemine enjekte edilir. PRP tedavisi ağrı kesici gibi bir işlem değildir. İşlemden 15 dk sonra aktif olur ve dizdeki hasarı onarmaya başlar. PRP nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlarız ortalama 1 hafta sonra iyileşmeye başladığınızı hissedersiniz tam etkisini göstermesi ise 1 ay süre geçtikten sonra olacaktır. Normal süreç bu şekilde işlese de işlemin yapıldığı kişideki kireçlenme seviyesi, diz sağlığına verdiği önem ve yaşı tedavinin başarısında en önemli etkenlerdir.

Haberin Devamı

Prp ile Menisküs Tedavisi

Prp (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku ve kıkırdak hasarlarının onarımında son derece başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır. Sizden alınan 8 - 10 cc lik kan Prp tüpüyle birlikte 15 dk santrifüj edilir. Santrifüj sırasında kandaki kırmızı ve bizim için gereksiz kısım Prp tüpünün altına çökerken büyüme faktörleri, sitokinler tüpün üst kısmında yoğunlaşır. Enjektör aracılığıyla bu trombositler alınıp hastanın diz eklemine enjekte edilir. Prp tedavisi ağrı kesici gibi bir işlem değildir. İşlemden 15 dk sonra trombositler aktif olur ve dizdeki hasarı onarmaya başlar. Prp nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ortalama 1 haftadır işlemden sonra iyileşme süreci hemen başlar tam etkisini göstermesi ise tedaviden sonraki 21 günlük süreçle olur. Normal süreç bu şekilde işlese de işlemin yapıldığı kişinin fiziki durumu, diz sağlığına verdiği önem ve yaşı tedavinin başarısında en önemli etkenlerdir.

Haberin Devamı

Prp ile Omuz Tendon Tedavisi:

Prp (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku ve kıkırdak hasarlarının onarımında son derece başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır. Sizden alınan 8 - 10 cc lik kan Prp tüpüyle birlikte 15 dk santrifüj edilir. Santrifüj sırasında kandaki kırmızı ve bizim için gereksiz kısım Prp tüpünün altına çökerken büyüme faktörleri, sitokinler tüpün üst kısmında yoğunlaşır. Enjektör aracılığıyla bu trombositler alınıp hastanın omuz eklemine hasarlı tendon bölgesine enjekte edilir. Prp tedavisi ağrı kesici gibi bir işlem değil tedavi edicidir. İşlemden 15 dk sonra sitokinler aktif olur ve omuzdaki hasarı onarmaya başlar. Prp nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ilk günlerde olur, ortalama 1 hafta sonra iyileşmeye başladığınızı hissedersiniz tam etkisini göstermesi ise yaklaşık 1 ay süre geçtikten sonra olacaktır. Normal süreç bu şekilde işlese de işlemin yapıldığı kişideki tendon yırtığı miktarı yani hasarın durumu, omuz sağlığına verdiği önem ve yaşı tedavinin başarısında en önemli etkenlerdir.

Prp ile Kalça Eklem Kireçlenmesi Tedavisi

Prp (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku, eklem ve kıkırdak hasarlarının onarımında son derece başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır. İşlem son derece basittir. Hastadan damar yolu aracılığıyla alınan 8 - 10 cc’lik kan Prp tüpüyle birlikte yaklaşık 15 dk santrifüj edilir. Santrifüj sırasında kandaki kırmızı ve bizim için gereksiz kısım Prp tüpünün altında toplanırken büyüme faktörleri, sitokinler tüpün üst kısmında yoğunlaşır. Enjektör aracılığıyla bu trombositler alınıp hastanın kalça eklemine kireçlenmenin olduğu bölgeye enjekte edilir. Prp tedavisi ağrı kesici gibi bir işlem değil tam anlamıyla bir tedavi yöntemidir. İşlemden 15 dk sonra kan hücreleri aktif olur ve kalça eklemindeki hasarı onarmaya başlar. Prp nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ortalama 1 hafta zaman geçince olacaktır. 1 Hafta sonra iyileşmeye başladığınızı hissedersiniz tam etkisini göstermesi ise 1 ay süre geçtikten sonra olacaktır. Bu süreler ortalma sürelerdir kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Normal süreç bu şekilde işlese de işlemin yapıldığı kişideki kireçlenme seviyesi, kalça sağlığına verdiği önem, doktor tavsiyesine uygun yaşama ve kişinin yaşı tedavinin başarısında en önemli etkenlerdir.

PRP ile Tenisçi Dirseği (Lateral Epikondilit) Tedavisi

PRP (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku ve kıkırdak hasarlarının onarımında son derece başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır. Sizden alınan 8-10 cc lik kan PRP tüpüyle birlikte 15 dk santrifüj edilir. Santrifüj sırasında kandaki kırmızı ve bizim için gereksiz kısım PRP tüpünün altına çökerken büyüme faktörleri, sitokinler tüpün üst kısmında yoğunlaşır. Enjektör aracılığıyla bu trombositler alınıp hastanın dirsek eklemine enjekte edilir. PRP tedavisi ağrı kesici gibi bir işlem değil tedavi edicidir. İşlemden 15 dk sonra sitokinler aktif olur ve dirsekdeki hasarı onarmaya başlar. PRP nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ilk günlerde olur, ortalama 1 hafta sonra iyileşmeye başladığınızı hissedersiniz tam etkisini göstermesi ise 1 ay süre geçtikten sonra olacaktır. Normal süreç bu şekilde işlese de işlemin yapıldığı kişideki dirsekteki zedelenme miktarı yani hasarın durumu, kol sağlığına verdiği önem ve yaşı tedavinin başarısında en önemli etkenlerdir.

Prp ile El Bileği, Bağ ve Tendon Hasarı Tedavisi

PRP (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinin yanında, Bağ, tendon, doku, eklem ve kıkırdak hasarlarının onarımında son derece başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır. İşlem son derece basit olmasının yanı sıra cerrahi işlemlerin risklerini taşımaması, yan etki gibi olumsuzlar oluşturmaması ve cerrahi operasyonlara göre çok daha erişilebilir fiyatları nedeniyle tercih sebebidir. İşlem hastadan damar yolu aracılığıyla alınan 8-10 cc’lik kan PRP tüpüyle birlikte yaklaşık 15 dk santrifüj edilir. Santrifüj sırasında kandaki kırmızı ve bizim için gereksiz kısım PRP tüpünün altında toplanırken büyüme faktörleri, sitokinler tüpün üst kısmında yoğunlaşır. Enjektör aracılığıyla bu trombositler alınıp hastanın el bilek eklemine bağ ve tendon hasarı, zedelenmenin olduğu bölgeye enjekte edilir. PRP tedavisi ağrı kesici gibi bir işlem değil tam anlamıyla bir tedavi yöntemidir. İşlemden 15 dk sonra kan hücreleri aktif olur ve el bileği ekleminde ki hasarı onarmaya başlar. PRP nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ortalama 1 hafta zaman geçince olacaktır. 1 Hafta sonra iyileşmeye başladığınızı hissedersiniz tam etkisini göstermesi ise 1 ay süre geçtikten sonra olacaktır. Bu süreler ortalama sürelerdir kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Normal süreç bu şekilde işlese de işlemin yapıldığı kişideki bağ ve tendon hasarının seviyesi, el ve bilek sağlığına verdiği önem, doktor tavsiyesine uygun yaşama ve kişinin yaşı tedavinin başarısında en önemli etkenlerdir.

Op.Dr. Gökçe MIK

Yetişkin ve Pediyatrik Ortopedi Uzmanı

www.gokcemik.com

FACEBOOK: Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr.Gökçe Mık

INSTAGRAM: @opdrgokcemik

YOUTUBE:Op.Dr.Gökçe Mık