Yaşam ‘Gitmek’ ya da gitmemek, işte bütün mesele bu!

‘Gitmek’ ya da gitmemek, işte bütün mesele bu!

05.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Gitmek” adlı filmin İsviçre’de düzenlenen festivalden çıkarıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak “Film, festivalde gösterilecek, ama festival programı içinde değil” diye konuştu.

‘Gitmek’ ya da gitmemek, işte bütün mesele bu

Günay, dün bir toplantının açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Türk yapımı ‘Gitmek’ filminin İsviçre’de düzenlenen ‘CultureScapes’ festivalinden son anda çekildiği yönündeki haberleri” hatırlatması üzerine Günay, “Film, festivalde gösterilecek, ama festival programı içinde değil” dedi.

Eleştirmez misiniz?

Günay şunları söyledi:
“Bizim ciddi maddi katkı yaptığımız bir festivalin, bir siyasi gösteriye dönüşmemesi konusunda bir talep ileri sürmek, bazı gazetelerde yazdığı gibi bir sansür anlayışı mıdır? Hepinizin insafına sunuyorum. Türkiye ciddi bir ortamdan, bir dar boğazdan geçiyor.
Biz kendi maddi kaynaklarımızı aktararak program yapımında söz sahibi olup festivalde Türkiye aleyhinde yayınlar yapılması, Türkiye’nin bir bölümünün bir başka isimle isimlendirilmesi karşısında sessiz mi kalmalıyız? Böyle kalırsak bizi eleştirmez misiniz?”
İsviçre basınında, Ankara’nın baskısı üzerine “Gitmek” adlı filmin kaldırıldığı ve festivalin sansürlendiği öne sürülmüştü.

Yazarlar