Güzellik Ağız Kokusu Nasıl Giderilir? Ağız Kokusunu Önleme Yolları Nelerdir?

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir? Ağız Kokusunu Önleme Yolları Nelerdir?

10.05.2021 - 15:23 | Son Güncellenme:

Halk arasında ağız kokusu tabir edilen halitozis, pek çok insan için adeta utanç verici olan hatta kimi zaman kaygıya yol açabilen bir sorun olma niteliği barındırmaktadır. Sizin için çok önemli ölçüde merak edilen Ağız kokusu nasıl giderilir? Ağız kokusunu önleme yolları nelerdir şeklindeki soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir Ağız Kokusunu Önleme Yolları Nelerdir

 Piyasada satışa sunulmakta olan sakız, gargara, şeker gibi pek çok çeşitliliğe sahip olan ürün, insanları ağız kokusu sorunları için üretilmiş olsa da, bu ürünlerin büyük bir çoğunluğu yalnızca geçici çözüm sunuyor

Haberin Devamı

 Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

 İnsanların cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri de "ağız kokusu nasıl giderilir?" olmaktadır. Ağız kokusunu gidermek için evde yapılabilecek bazı uygulamalar bulunuyor.

 Özellikle yemek yedikten sonra, günde en az iki kez olmak üzere florür içeren bir diş macunu kullanılarak dişleri fırçalamak ağız kokusunun giderilmesinde oldukça yararlı bir etki sağlayacaktır. Antibakteriyel özellik barındıran diş macunlarının ağız içerisindeki kötü kokuları azalttığı için ağız kokusunun giderilmesi noktasında en büyük yardımcınız olacaktır.

 Günde en az bir defa olmak üzere diş ipi kullanmak: Doğru şekilde diş ipi kullanımı, yemek artıkları ve plakları dişlerden uzaklaştırır bu sayede kötü koku oluşumunu kontrol etmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

 Dili fırçalamak: Dil de tıpkı dişler gibi üzerinde bakterileri barındırır, bundan dolayı dili fırçalamak ağız kokularını giderebilir. Özellikle de sigara kullananlar veya ağız kuruluğu sorunu olanlar bakteriler tarafından kaplanmış durumda olan bir dile sahip olmaya daha yatkındır. Bu sebeple özellikle de bu kişilerin özel bir dil kazıyıcı kullanması yararlı olacaktır.

 Takma dişleri yahut diş cihazlarının temizliğini yapmak: Köprü yahut takma diş kullananların, günde bir kez yahut diş hekiminin belirttiği sıklıkta ve şekilde temizliğinin yapılması faydalı olacaktır.

 Ağız Kokusunu Önleme Yolları Nelerdir?

 İnsanlar için en önemli ve can sıkıcı sorunlardan biri olan ağız kokusunu önleme yolları büyük bir merak konusu. Ağız kokusu her ne kadar utanç verici bir problem olsa da önlenemez değildir. Bunun için evde kolaylıkla yapılabilecek uygulamaların varlığı söz konusudur. Bunlar:

 Yenen yemeklerin ardından dişleri fırçalamak: Yalnızca evde değil dışarıda veya iş yerinde yemek yenmesinin sonrasında kullanmak için her daim yanınızda bir diş fırçası bulundurmanız yararlı olacaktır.

 Diyeti düzenlemek: Ağız kokusuna sebebiyet verebilecek soğan ve sarımsak gibi besinlerin tüketiminden kaçınmak ağız kokusunu önlemeye katkı sağlar. Aynı şekilde çok şekerli besinleri tüketmekte ağız kokusunun önlenmesine katkı sağlar

Haberin Devamı

 Ağız kuruluğundan kaçınmak: ağız kokusunun önlenmesi noktasında ağzın nemli tutulması önemli bir konudur. Kuru bir ağza neden olabilecek kahve, sigara, alkolsüz içecekler yahut alkol gibi içeceklerin tüketiminin sınırlandırılması önemlidir. Ağız içinde nemin oluşumunu arttırmak için şekersiz sakız çiğnemek faydalı olacaktır. Kronik ağız kuruluğu için, diş hekiminiz veya doktor önerilerine uyulması gerekir.

Yazarlar