Yaşam 8 arkadaşın hayali gerçek oldu! Kendilerine köy kurdular, değeri 1 milyon lira

8 arkadaşın hayali gerçek oldu! Kendilerine köy kurdular, değeri 1 milyon lira

18.04.2024 - 06:43 | Son Güncellenme:

Herkes küçük bir kasabaya yerleşerek arkadaşlarıyla daha fazla zaman geçirmeyi hayal etmiştir. 20 yıldır çok iyi dost olan dört çift, bunu yapmanın yolunu buldu. Birbirlerine daha yakın yaşamak isteyen arkadaşlar uzun süre plan yaptıktan sonra kendilerine 10 dönümlük arazi üzerinde küçük bir köy inşa etti.

8 arkadaşın hayali gerçek oldu Kendilerine köy kurdular, değeri 1 milyon lira

Derleyen: Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr - Herkes zaman zaman şehir hayatının karmaşasından kaçıp daha küçük bir yerde basit bir yaşamın hayalini kurar. Arkadaş sohbetlerinde beraber bir yer alma, kiralama konuları sıkça konuşulur. Kimileri sadece konuşmada kalırken kimileri de hayata geçirebilir. Tıpkı 20 yıllık 8 arkadaşın kendilerine bir köy kurması gibi. ABD'de yaşayan Teksaslı çiftler, yıllardır kendilerine ömür boyu beraber tatil yapacakları ve zamanlarını birlikte geçirecekleri bir yaşam alanı yaratma hayali kuruyorlardı. Doğaya geri dönmek ve şehirden kaçmak isteyen arkadaşlar, buldukları çözümle yıllarca hayallerini kurdukları yere ulaştı. Teksas kırsalında küçük evlerden kendilerine bir köy yapan çiftler, aynı zamanda 'bestie row' olarak da bilinen bu yerlerde kiralama da yapıyorlar. 'Llano Kaçış Planı' olarak da adlandırılan küçük evler, 10 dönümlük kurak bir arazide yer alıyor.

Haberin Devamı

8 arkadaşın hayali gerçek oldu Kendilerine köy kurdular, değeri 1 milyon lira

İNZİVAYA ÇEKİLEBİLECEK BİR YERİN HAYALİNİ KURDULAR

Bu yolculuk, pek çokları gibi kendilerini şehrin karmaşasından, gürültüsünden ve kaosundan uzakta, inzivaya çekilebilecek bir yerin özlemini çeken bir grup arkadaşla başladı. Sohbetler arttıkça günlük yaşamın baskılarından kaçabilecekleri ve doğayla yeniden bağlantı kurabilecekleri bir sığınak yaratma hayali de gelişti. Yani küçük evlerden oluşan bir köy inşa etme ilhamı, sadelik arzusundan ve sürdürülebilir, ortak bir yaşam alanına yönelik ortak bir vizyondan ortaya çıktı.

Arkadaşlar bir araya gelebilecekleri, sıradanlıktan kaçabilecekleri ve sakin bir ortamda kalıcı anılar yaratabilecekleri bir yer hayal ettiler. Hayallerinde sayısız akşam yemekleri eğlenceler ve beraber geçirecekleri zamanlar vardı. Grup bu düşünceyle pek çok seçenek düşünmeye başladı. Karavandan Teksas kıyısında bir arsa satın almaya kadar her şeyi tartıştılar. Zaman geçtikçe evden uzakta kolektif bir ev bulma konusunda giderek daha kararlı hale geldiler.

8 arkadaşın hayali gerçek oldu Kendilerine köy kurdular, değeri 1 milyon lira

Kendilerine kurdukları yeni yer, dört çiftten üçünün yaşadığı bölgeye 90 dakika yakında olmak zorundaydı. Birlikte geçirecekleri zamanı en üst düzeye çıkarabilmeleri için geniş bir etkinlik alanına ihtiyaç duyulacaktı. Ancak dört çiftin de özel banyoya ve yatak odasına da ihtiyacı vardı. Son olarak mümkün olduğu kadar da çevre dostu olması gerekiyordu. Temel olarak birlikte çok fazla zaman geçirebilecekleri ancak yine de insanların gruptan uzaklaşmak gerektiğinde mahremiyetin olduğu bir yer istiyorlardı.

Haberin Devamı

10 DÖNÜMLÜK ARAZİDE 400 METREKARELİK EVLER 

Grup, Llano Nehri üzerinde 10 dönümlük bir arazi satın aldı. Mimar Garcia, çevre dostu, kompakt evleri hızlıca inşa etti. 400 metrekarelik evlerin her biri maksimum fayda sağlayacak şekilde tasarlandı ve evlerin her biri çiftlere yaklaşık 40 bin dolara (1 milyon 300 bin lira) mal oldu.

Galvanizli metal dış cephe kaplaması yoğun yaz sıcağını yansıtmazken, eğimli çatılar kır çiçeklerini ve çimleri sulamak için yağmur suyunu topluyor. Köpük yalıtımı, yıl boyunca sıcaklıkların düzenlenmesine yardımcı oluyor ve ahırın arka tarafında bulunan bir su arıtma sistemi yine bütün bir yıl sürdürülebilir içme suyu tedariği sağlamak için yağmur ile kuyu suyunu birleştiriyor. Evler aynı zamanda ek lüks bir mutfak ve yemek alanına da sahip, bunun için 1.500 metrekarelik bir ortak kullanım alanı bulunuyor. Ortak kullanım alanında aynı zamanda bir misafir odası da var.

8 arkadaşın hayali gerçek oldu Kendilerine köy kurdular, değeri 1 milyon lira

Grup üyelerinden Fred Zipp, "İlk baktığımızda burası pek de davetkar değildi. Oldukça güzel bir yer ama kurak. Ağaçlar ve çimenler için mümkün olduğunca fazla su harcamak gerekiyor, biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Her evin nehir manzarası var. Evlerde mümkün olduğunca fazla doğal ışık sağlamak için geniş camlı sürgülü kapılar kullandık" diye konuştu.

Yazarlar