Otomobil Yeni Scenic Ailesi Geliyor!

Yeni Scenic Ailesi Geliyor!

12.04.2012 - 17:59 | Son Güncellenme:

Avrupa’da MPV segmentinin ilk temsilcisi Renault Scénic ailesi baştan aşağı yenilendi.

Yeni Scenic Ailesi Geliyor

Aracın ön kısmındaki tüm parçalar yeniden tasarlandı. Tasarımda krom ve siyah kaplama gibi statü artırıcı malzemelerin kullanılması ön plana çıkıyor. Yeni Scénic, özellikle ön tamponda daha fazla krom kullanımı ve LED gündüz farları ile daha sportif bir görünüme sahip.

Renault’nun büyük başarı kazanan ve kendini Mégane ailesi ve Fluence üzerinde kanıtlayan Çift Kavramalı Otomatik Vites’i EDC (Efficient Dual Clutch), daha önce Grand Scénic’te olduğu gibi, yeni Scénic ve Grand Scénic 1.5 dCi 110bg ile sunuluyor.

Giderek kalabalıklaşan trafik koşulları ve yükselen benzin fiyatları karşısında, Dizel Otomatik Vites seçenekleri her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından aranan bir ürün haline geliyor. Renault’nun bu konudaki çözümü EDC, Yeni Scénic ve Grand Scénic ile birlikte müşterilerine bu segmentte yer alan tek gerçek otomatik vitesli dizel motor seçeneğini sunuyor. EDC vites kutusu, klasik otomatik vites kutularına nazaran net düşüş gösteren yakıt tüketimi düzeyi ve CO2 salımları sergiliyor (%17’ye kadar yakıt tüketim düşüşü, km başına yaklaşık 30 g CO2 azalması sağlanıyor).

Yakıt tüketiminde başarısını kanıtlanmış 1.5 dCi 110 bg motor ve otomatik şanzımanı EDC seçeneğiyle, Yeni Scénic ailesi karışık çevrimde 4,7 lt yakıt tüketimi ile rakiplerine büyük üstünlük sağlıyor.

Renault Scenic

Yeni Scénic, öne yatabilen ön yolcu ve ikinci sıra koltuklar sayesinde sıra dışı bir modülerlik sunuyor. Taşıma kapasitesi ikinci sıra koltukların tamamen çıkarılmasıyla daha da artırılabiliyor. Yedi koltuklu Yeni Grand Scénic’in bagaj hacmi zemine katlanabilecek şekilde tasarlanan üçüncü sıra koltuklar sayesinde artırılabiliyor. İkinci sıra koltuklar sökülmüş ve üçüncü sıra kotluklar tamamen katlanmış haldeyken yedi koltuklu Yeni Grand Scénic’in taşıma kapasitesi 2.000 litreyi aşıyor.

Üçüncü sırada oturan yolcuların girişini kolaylaştırmak için kenarlardaki ikinci sıra koltukların yan taraflarında yer alan bir kol yardımıyla bu koltuklar kolayca öne katlanıyor. Aynı zamanda, küçük bir kol tek bir hamleyle hızlıca ve kolayca hareket ettirilmesiyle koltuğun tamamı öne katlanır ve arka koltuklara erişimi kolaylaştırıyor.

Yeni Scénic ailesi, Şerit Takip Asistanı ve Otomatik Uzun-Kısa Far özelliklerini içeren Renault Visio System® ile birlikte sunulan ilk model. Yokuşta Kalkış Desteği, leke tutmayan Teflon® kaplamalı koltuklar, şerit değiştirme fonksiyonuna sahip sinyaller, Bluetooth, USB ve iPod bağlantısı Scénic serisinde standart ekipmanlar arasında. Yeni Scénic ailesinde sunulan sürpriz yeni teknolojik özelliklerden bir diğeri ise; kişiselleştirilebilinen elektronik gösterge paneli. Yeni Scénic ve Grand Scénic modelleri iki ayrı versiyonuyla tüketicinin beğenisine sunuluyor; Privilége 1.5 dCi 110 bg 6 ileri manuel vites ve Privilége 1.5 dCi 110 bg EDC… Yeni Scénic 62 bin 350TL, Yeni Grand Scénic ise 65 bin 350TL’den başlayan fiyatlarla 3 yıl veya 100.000 km garantisi ile yola çıkıyor.