Oynatma Listesi
HABERLER

Türkiye'nin uzay yolculuğu neden ertelendi? Bakan Kacır CNN Türk'te açıkladı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu yarına ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır CNN Türk ekranlarında ertelenmenin sebebini açıkladı.

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yer alacağı Axiom-3 uzay misyonuna ilişkin fırlatmanın yarın geceye ertelendiği duyuruldu. Fırlatmanın yarın gece TSİ 00.49’da yapılması planlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır CNN Türk ekranlarında ertelenmenin sebebini açıkladı. Kacır şu ifadeleri kullandı: Teknik kontrollerin bir kısmı fırlatmadan birkaç saat önceden yapılıyor. Bunların yarına kadar yapılması ön görülüyor. Bizlere ifade edilen doğrudan bir sorun yok. Roket sistemlerinin alt sistemlerin kontrollerinin tamamlanması için biraz daha zaman alacağı için ek süre gerekti. Takip edenler bunu bilirler. Uydu fırlatmamızda da görmüştük, son 1 dakikada bile ertelendiğini gördük. Heyecanımızı kaybetmeyelim. Bunlar havacılık ve uzay meraklıları için sürpriz değil. Ümit ediyoruz bu teknik kontroller tamamlanmış olsun. Aslolan bunun Türkiye geleceğine katacağı anlam.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER