Oynatma Listesi
HABERLER

Polonya'da sağanak yağış ve dolu hayatı felç etti

Polonya'nın Gniezno kentinde sağanak yağış ve dolu hayatı felç etti. Kamu binalarının da aralarında bulunduğu yüzlerce binayı su basarken, bir ayda yağması gereken yağışın 1 saatte yağması nedeniyle sokaklar göle döndü.

Polonya'nın batısındaki Gniezno kenti sağanak yağış ve dolu etkili oldu. Hayatın felç olduğu kente, bir ayda yağması gereken yağış miktarı 1 saat içinde yağdı. Aralarında hastane, karakol ve okullarında bulunduğu yüzlerce binayı su bastı. Şiddetli rüzgar nedeniyle birçok binanın çatısı uçarken, vatandaşlar su baskınları dolayısıyla itfaiyeye 270 kere yardım çağrısında bulundu.
Sağanak yağış ve sonrasındaki dolu sokakları adeta göle çevirirken, çok sayıda araçta zarar gördü. Yetkililer, sağanak ve dolu nedeniyle can kaybı yaşanmadığını açıkladı.
Gniezno Belediye Başkanı Michal Powalowski, yaptığı açıklamada, şu an için bazı evlere elektrik ve su verilemediğini belirterek, hasar tespit çalışmalarının birkaç günü bulabileceğini söyledi.
Polonya Meteoroloji ve Su Yönetimi Enstitüsü, ise kente metrekare başına 80 ile 100 litre yağış düştüğünü, bunun 1 ay da düşmesi gereken yağış miktarına eşit olduğunu açıkladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER