Oynatma Listesi
HABERLER

MİT'in 'Hayalet Hücreleri' adım adım takip etti! Teröristler öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı 2018 yılının Ağustos ayı itibarıyla terörle mücadele konseptini değiştirdi. Analitik, teknik ve operatif imkanlarla insan istihbaratı yeteneklerini bir araya getirerek terör örgütlerine büyük darbe vurdu.

PKK ve DEAŞ terör örgütünün 400'ü üstü düzey olmak üzere 2 bine yakını kritik ismini etkisiz hale getirdi. Peki MİT bu dönüşümü nasıl sağladı?

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ detayları aktardı.

Uludağ'ın değerlendirmeleri şöyle; 2 binin üzerinde orta ve üst düzey, 400'ün üzerinde ise üst düzey terörist... MİT'in 'hayalet hücreleri' var.

MİT, 2018 yılında 'Hayalet Hücreleri'ni aktif hale getiriyor. Yani ne yapıyor? Operasyonel anlamda MİT, yeni bir evreye geçiyor ve özel eğitimli, analitik, teknik takip, fiziki takip konularında bazı kişileri özel olarak eğitiyor ve bunlardan 'Hayalet Hücreler' oluşturuyor. Peki MİT bu 'Hayalet Hücreleri' nereye gönderiyor? Türkiye için en kritik olan yerlere. Irak ve Suriye'ye... Niye? Çünkü Türkiye'yi besleyen ve Türkiye'de kanlı eylem yapan terör örgütlerinin ana karargahları nerede? Suriye ve Irak'taki belli noktalarda.

 

MİT'İN 'HAYALET HÜCRELERİ' ASLINDA GİZLİ BİRER KAHRAMAN

İşte bu 'Hayalet Hücreler' 2018'de sahaya sürülüyor. Hani devletlerin, ülkelerin, milletlerin gizli kahramanları olur her zaman. Onlar gizlidir, onlar büyük işler halleder ama asla onların kim olduğunu bilemezsiniz, duyamazsınız. Çünkü görevleri gereği öyle olması gerekiyor. İşte bu MİT'in 'Hayalet Hücreleri' de aslında gizli birer kahraman.

Ne yapıyorlar? 2018'den 2023 yılına kadar 2 bin PKK ve DEAŞ terör örgütünün militanları, teröristleri adım adım izlendi, takip edildi ve uygun zamanda etkisiz hale getirildi.

HARİTADAKİ DİKKAT ÇEKEN DETAY

Bu haritadaki dikkat çeken şey ne? Asayişin, otoritenin en zayıf olduğu noktalar buralar. Metina'dan başla, Kamışlı, Amude, Gara... Nerede operasyon yapmış Kandil'de. Neden önemli Kandil ve Asos? Çünkü PKK terör örgütünün ana karargahı, ana merkezi neresidir? Kandil. Bu bizim 'Hayalet Hücreleri'miz ne yapmışlar? PKK'nın üst düzey o militanlarını takip etmişler ve uygun bir zamanda Kandil'de PKK terör örgütünün ana karargahında ve üst düzey yetkilileri etkisiz hale getirmişler, öldürmüşler. PKK terör örgütüyle mücadelede şu anki yürütülen en etkili mücadele.

BU HÜCRELERİN HİÇBİRİNİN BİRBİRİNDEN HABERİ YOK

Mesele MİT, 'Hayalet Hücreleri'ni bölgeye sevk ediyor. Nereye sevk ediyor? Hangi yerde, kritik bir yer varsa ve aynı anda belki 2, 3, 4 ayrı 'Hayalet Hücreyi' sürüyor. Bu hücrelerin hiçbirinin birbirinden haberi yok. Hiçbiri birbirini tanımıyor. O kadar gizli çalışıyorlar ki... Ve ne oluyor? Hepsi ayrı ayrı raporlama yapıyor. Ayrı ayrı çalışma yapıyor ve merkezde toplanıyor. Daha sonra gerekli bilgilerin teyidi alındıktan sonra MİT uygun zamanda operasyonel olarak harekete geçiyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER