Oynatma Listesi
HABERLER

Kurtulmuş'tan AK Parti'ye ziyaret! Yeni anayasa için ekim ayını işaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında AK Parti Grubu'nu ziyaret etti. Kurtulmuş, ziyaretin ardından yeni anayasa çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, 'TBMM'de grubu bulunan 6 siyasi partimizle gerçekleştirdiğimiz anayasa reform süreciyle ilgili ilk karşılıklı fikir alış verişini burada yaptığımız müzakereyle tamamlamış olduk. TBMM'deki diğer partilerin de görüşlerini alacağız.' dedi.

Anayasa için herkesin fikrinin alınacağını belirten Kurtulmuş, "Bu sürecin oldukça zor olduğunu ben de biliyorum. Partilerle birlikte ortak bir yol bulacağız. Önüüzdeki yasama döneminde ise içeriğe ilişkin görüşmeler yapacağız." dedi.

Kurtulmuş, ekim ayından itibaren içerik görüşmelerinin başlayabileceğini söyledi. 

"Önümüzdeki yasama dönemi başladığında, ekim ayından itibaren bu meselenin içeriğine ilişkin görüşmeler başlayabilir. Bu sürecin zaman alacağını çok büyük bir tartışma zemininin oluşacağını biliyoruz." diyen, "Bu tartışmaların Türk demokrasisine çok büyük katkılar olacağını düşünüyorum. Ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Uzun bir yolumuz var." şeklinde konuştu.

AK PARTİ'Lİ GÜLER: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

 Yeni anayasa için her türlü desteği vereceklerini ve her türlü çalışmaya da katkı sağlayacaklarını belirten AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, '82 anayasasından mutlaka bizim kurtulmamız lazım. AYM'nin son günlerde iptal ettiği bazı kanun düzenlemelerine baktığımızda bazı kanuni düzenlemeleri AYM'nin iptal ettiğini görüyoruz. Farklı alanlardaki kanun düzenlemelerimiz iptal ediliyor.' dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER