Oynatma Listesi
HABERLER

CHP'de DEM çatlağı! Kapılar bir açıldı, bir kapandı

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak." sözleri kriz yarattı.

CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak." dedi. Bunun üzerine CHP lideri, "Sürçü lisan oldu, belediyenin kapıları tüm partilere açıktır." açıklaması yaptı. Ancak Köksal sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

 

KÖKSAL'DAN DEM PARTİ ÇIKIŞI

Yerel seçimlere günler kala CHP'de yeni bir kriz yaşanıyor. CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, açılışta, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her bütün siyasi partilere açık olacak" dedi.

ÖZEL: KAPIMIZ AÇIK

Afyonkarahisar'dan Uşak'a geçen Özel ise, "Afyon'da konuşurken belediyenin kapıları ardından kadar açacağız diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu. Aman başkanım sen düzelt dedi. Afyon Belediyesi'nin kapıları ardında kadar tüm siyasi partilere Uşaklılara, Afyonlulara açıktır." ifadelerini kullandı.

"AÇIK VE NET DEM'LİLERLE YÖNETMEYECEĞİM"

Köksal ise sosyal medya hesabından "Açık ve net Afyonkarahisar'ı DEM'lilerle ve HÜDA-Par'lılarla yönetmetyeceğim" paylaşımında bulundu.

"CHP'DE PARTİ İÇİ MUHALEFET YOK PARTİ İÇİ KÖTÜLÜK VAR"

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ve Volkan Demir ile birlikte dün parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bulut, CHP içinde bölünme yaşandığı, üç farklı gruplaşma olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “CHP çok sesli, çok kültür bir parti. Ancak bugün partide farklı fikirler ifade edenler neredeyse trolleşmiş durumdalar. Hele hele seçim dönemine girilmiş bir süreçte bazı arkadaşlarımızın yaptığı parti içi muhalefet değil, parti içi kötülük. Seçim sathında parti içi muhalefet var diyemem, parti içi kötülük yapan insanlar var. Ama şu unutuluyor. Yerel aktörlerimiz çok güçlü. Güçlü liderlerimiz var. Bu bizim çeşitliliğimiz. Bizim alternatiflerimizin olduğunun da göstergesi.”

‘FİNALLERİ KÖTÜ OLACAK’

CHP’den ayrılıp bağımsız ya da başka partiden aday olan isimlere yönelik soruyu da Bulut, şöyle yanıtladı:

“Siyasetin ne kadar sığ olduğunu bu arkadaşlarımızın durumundan görebiliriz. Büyük çoğunluğunun yaptığı yanlışı 1 Nisan’da fark edeceğine inanıyorum. Umarım partiye hasar vermez, herhangi bir ilçenin kaybına vesile olmazlar. Finalleri kötü olacak. Bu bir hainliktir.”

7 İLDE SANDIK GÖREVLİSİ YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci de sandık güvenliği çalışmalarına ilişkin “483 seçim çevresinde seçmen kütüğüne itiraz ettik. Toplamda 55 bin 998 seçmene hitap ediyor. En büyük hareketlilik Kars’ta. 4 bin askeri personel Kars’a sevk edildi. Yapmış olduğumuz itirazlardan 7 bin 380 seçmenin adres kaydı eski yerine döndü” dedi. 2023 seçimlerinde Millet İttifakı kapsamında seçime katılmayıp, İYİ Parti’ye bırakılan iller olduğunu, Seçim Kanunu gereği 31 Mart’ta oralara sandık görevlisi veremediklerini aktaran Çiftci, “Aksaray, Bayburt, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Muş ve Yozgat illerinde sandık görevlisi veremedik” diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER