Gündem Van'da kar yağışı etkili oldu! Okullar tatil edildi, iki ayrı bölgeye çığ düştü

Van'da kar yağışı etkili oldu! Okullar tatil edildi, iki ayrı bölgeye çığ düştü

20.03.2024 - 00:48 | Son Güncellenme:

Van'da sabah saatlerinde etkisini gösteren yağmur, akşam saatlerinde yerini kara bıraktı. Mart ayında lapa lapa yağan kar, kısa sürede her yeri beyaza bürüdü. 11 ilçede okullar tatil edildi.

Van'da sabah saatleri itibariyle başlayan yağmur, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaşırken, lapa lapa yağan kar, kısa sürede her yeri beyaz örtüyle kapladı. Martta lapa lapa yağan karın altında gezintiye çıkan vatandaşlar, kış mevsiminde bölgenin güzelliğinin kar yağışı ile olduğunu söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezindeki yollarda trafiğin aksamaması için kar temizliği yaptı.

Haberin Devamı

VAN'IN 11 İLÇESİNDE OKULLARA KAR TATİLİ

Van'da etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 11 ilçede eğitim öğretime bir gün ara verildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle çarşamba günü Muradiye, İpekyolu, Edremit, Tuşba, Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Özalp, Saray ve Çaldıran ilçe merkezleri ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bir gün ara verildi. Engelli, hamiye ve kronik hastalığı olan memurlar da idari izinli sayılacak." denildi.

Vanda kar yağışı etkili oldu Okullar tatil edildi, iki ayrı bölgeye çığ düştü

İRANLI TURİSTLER KARTOPU OYNAYARAK EĞLENDİ

Bu arada 14 günlük nevruz tatillerini geçirmek için kente gelen İranlı turistler de lapa lapa yağan karın altında yürüyüşe çıktı. Turistler kar topu oynayıp eğlendi. Kar yağışı ile birlikte Van'ın turistik sokağı Şemsiye Sokak'ta da güzel görüntüler oluştu. Sokakta kafe işleten Sevim Baş, mart ayının sonu olmasına rağmen çok güzel kar yağdığını belirterek, "Kar yağışı ile birlikte sokağımız daha da güzelleşti. Kışı çok yaşamadık, ama mart ayı sonunda yaşıyoruz. Buranın güzelliği kar ile oluyor" dedi.

Haberin Devamı

Vanda kar yağışı etkili oldu Okullar tatil edildi, iki ayrı bölgeye çığ düştü

İKİ AYRI BÖLGEDE YOLA ÇIĞ DÜŞTÜ; ÇATAK İLÇESİYLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Van'da etkili olan kar sonrası Van- Çatak karayolu ile Çatak- Pervari karayolunun iki ayrı noktasına çığ düştü. Karayoluna düşen çığlar nedeniyle ilçeye her iki taraftan ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ekipleri ulaşım sağlanamayan ilçe yolunu açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kar yağışı nedeniyle ilçeye elektrik de verilemiyor. Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mahalle ziyaretinden dönerken yola çığ düştüğünü, çığ riski nedeniyle araçlarını çığ bölgesinde bırakarak yaya olarak diğer tarafa geçtiklerini açıkladı.