Gündem Hava durumu raporu için son dakika açıklaması! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli geliyor

Hava durumu raporu için son dakika açıklaması! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli geliyor

22.12.2023 - 18:47 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni raporunu yayımladı, kuvvetli yağışlar için vatandaşları uyardı. İstanbul Valiliği ve AKOM'dan da uyarılar peş peşe geldi. İstanbul Havalimanı kalkışlı - varışlı toplam 41 uçak seferi iptal edildi.

Hava durumu raporu için son dakika açıklaması Meteoroloji uyardı: Kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç, kuzey ve batı kesimlerde yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hava durumu raporu için son dakika açıklaması Meteoroloji uyardı: Kuvvetli geliyor

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın, Marmara ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ilk saatlerde bölgenin doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; güneyli yönlerden (40-70 km/saat) kuvvetli olması bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin sabah saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Toroslar mevkisinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz'in doğusu ile Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, zamanla iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; gece saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel kuvvetli olamsı bekleniyor. Rüzgârın; bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden (40-70 km/saat) kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde bölgenin kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden (40-70 km/saat) kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatı kesimlerde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Uçuşlara hava muhalefeti engeli

İstanbul'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Türk Hava Yolları 41 seferini iptal etti. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "Yarın Madkom (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca, İstanbul Havalimanı kalkışlı/varışlı toplam 41 seferimiz hava muhalefeti nedeniyle iptal olmuştur. Uçuşunuzla ilgili güncel bilgiye uçuş sorgulama linkinden ulaşabilirsiniz" denildi.

Eskişehir’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün yayınladığı hava tahmin raporuna göre, Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği bekleniyor. Yağışların akşam saatlerinde Bursa ve doğusu ile Bilecik'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, gece saatlerinde yüksek kesimlerde yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Hava tahmin raporunda ayrıca rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden zaman zaman kuvvetli esmesi beklenildiğinden muhtemel risklere, soba ve bacı gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir’de en yüksek sıcaklığın 14 ile Mihalgazi ve Sarıcakaya’da, en düşük sıcaklığın ise 12 ile Han, Mahmudiye ve Mihalıççık ilçelerinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz’de fırtına uyarısı

Denizlerde fırtına beklentisi hakkında Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, "Batı Karadeniz’de rüzgarın Cumartesi 23 Aralık Cumartesi günü ilk saatlerde doğusunda, öğle saatlerinden itibaren genelinde batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (50-90 km/saat) kuvvetli fırtına, yer yer 10 kuvvetinde (105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, 24 Aralık Pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın, Pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise "Ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

AKOM'dan açıklama

AKOM'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul'da rüzgârın yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârla birlikte kısa süreli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı da tahmin edilmektedir. Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından paylaşımda "Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; Batı Karadeniz’de rüzgarın Cumartesi günü ilk saatlerde doğusunda, öğle saatlerinden itibaren genelinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Hava durumu raporu için son dakika açıklaması Meteoroloji uyardı: Kuvvetli geliyor

Van-Bahçesaray karayolu ulaşıma kapatıldı

Van-Bahçesaray karayolu, akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipinden dolayı Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından ulaşıma kapatıldı.

Bahçesaray Kaymakamlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karayolları ekiplerince yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle görüş mesafesi tehlike teşkil edecek duruma gelmiştir. Bundan dolayı Bahçesaray ilçesine bağlı Liman Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Yukarı Narlıca Mahallesi güzergahı 16.30'da geçici olarak çift yönlü trafiğe kapatılmıştır" denildi.

Hava durumu raporu için son dakika açıklaması Meteoroloji uyardı: Kuvvetli geliyor

Çankırı Valiliği'nden kar yağışı uyarısı

Çankırı Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı uyarısının ardından açıklamada bulundu. Yarın akşam saatlerinden itibaren başlayacak kar yağışının Pazar günü sabah saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğinin belirtildiği açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Açıklamada, “Cumartesi akşam saatlerinden itibaren başlayarak Pazar sabah saatlerine kadar, Çerkeş, Atkaracalar, Kurşunlu, Ilgaz ve Bayramören ilçelerimizde kar yağışı beklenmektedir. Rüzgar, Cumartesi ve Pazar günleri orta kuvvette ve kısa süreli kuvvetli esecektir. Vatandaşlarımızın soba zehirlenmeleri ve diğer aksaklıklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Hava durumu raporu için son dakika açıklaması Meteoroloji uyardı: Kuvvetli geliyor

Uludağ’da kar yağışı başladı

Geçtiğimiz günlerde kış turizminin gözde merkezi Uludağ’da lodostan dolayı karlar erimişti. Yılbaşına günler kala kar yağışını bekleyen turizmcileri sevindiren haber akşam saatlerinde geldi. Akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı etkisini gösterirken kış tatilini Uludağ’da geçiren tatilciler kar yağışını dans ederek kutladı.

Uludağ'da hava sıcaklığı 0 derece olarak ölçülürken, kar yağışının yarın da beklendiği öğrenildi.

Karadeniz'de fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz’de saatteki hızı 105 kilometreye çıkan tam fırtına beklendiğini duyurarak, uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, ‘Karadeniz’de fırtına bekleniyor’ başlıklı uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, “Batı Karadeniz’de rüzgarın 22 Aralık Cumartesi günü ilk saatlerde doğusunda, öğle saatlerinden itibaren genelinde batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerinden 7-9 kuvvetlerinde (50-90 km/sa) kuvvetli fırtına, yer yer 10 kuvvetle (105 km/sa) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 23 Aralık Pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor” ifadeleri yer aldı.

Uyarı metninde ayrıca, “Doğu Karadeniz’de rüzgarın 22 Aralık’ta Cumartesi günü ilk saatlerde batısında, öğle saatlerinden itibaren genelinde batı ve kuzeybatı yönlerinden 6-8 kuvvetlerinde (50-75 km/sa) fırtına, açıklarında 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 23 Aralık Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor” denildi.

Ayrıca ulaşımda aksama yaşanması ihtimali karşısında vatandaşlar uyarıldı.