Ekonomi Elon Musk rakiplerini yavaşlatıyor mu?

Elon Musk rakiplerini yavaşlatıyor mu?

18.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Twitter’ın ya da yeni adıyla X’in sahibi Elon Musk’ın platform üzerinden rakiplerini hedef aldığı iddia edildi. Mashable Türkiye’nin haberine göre, Twitter’ın, kullanıcıları, The New York Times ve Facebook gibi Musk’ın eleştirdiği ya da rakip gördüğü sitelere yönlendiren linklerin erişim hızını yavaşlattığı öne sürüldü.

Elon Musk rakiplerini yavaşlatıyor mu

The Washington Post tarafından salı günü yapılan araştırmaya göre, hedeflenen web sitelerinden birinin linkine tıklayan Twitter kullanıcıları, sayfayı görmeden önce beş saniye bekletildi. Online şirketler, web sitelerinin mümkün olan en kısa sürede açılmasını sağlamak için milyonlarca dolar harcıyor. Çünkü küçük gecikmelerin bile kullanıcıların gecikme nedeniyle sabırsızlanıp başka bir siteye gitmesine ve böylece trafiğin düşmesine neden olabileceği biliniyor.

Haberin Devamı

Erişimi geciktirildiği iddia edilen web siteleri arasında X’in çevrimiçi rakipleri Facebook, Instagram, Bluesky ve Substack’in yanı sıra The New York Times da yer alıyor. Bu listede yer alanlar daha önce Musk tarafından eleştirilmişti. Mashable salı günkü haber yayınlanınca, X’in bazı sitelerdeki yavaşlatmayı tersine çevirmeye başladığını ve gecikme sürelerini sıfıra düşürdüğünü de yazdı. New York Times’ın sözcüsü Charlie Stadtlander yaptığı açıklamada, haber kuruluşunun sistematik gecikmelerle ilgili benzer gözlemler yaptığını ve “platformdan bu hareketle ilgili herhangi bir açıklama almadığını” söyledi. Substack’in kurucu ortakları Chris Best, Hamish McKenzie ve Jairaj Sethi yaptıkları açıklamada, X’i Substack bağlantılarına gecikme getiren kararı geri almaya çağırdıklarını söyledi.

Yazarlar