Ege Süper gıdaları bol bol tüketin

Süper gıdaları bol bol tüketin

06.07.2018 - 22:49 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ruhan Aşkın Uzel, marketlerde ve pazarlarda kolaylıkla bulunabilecek süper gıdaların neler olduğunu anlattı.

Süper gıdaları bol bol tüketin

Günümüzde poülerliği giderek artan farklı beslenme trendlerinin sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerine değinen Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ruhan Aşkın Uzel, marketlerde ve pazarlarda kolaylıkla bulunabilecek süper gıdaların neler olduğunu anlattı, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

Antioksidan depoları

“Kakao’nun içerisinde bulunan antioksidan miktarı yeşil çay ve kırmızı şaraptan fazla. Yaban mersini de kan şekerini düzenler ve bol antioksidan içerir. İdrar yollarını temizler, görme kaybının artmasını engeller, kalbi onarır, beyin fonksiyonlarını güçlendirir, sindirim sistemini düzenler. Tarçın ise doğal bir mikrop öldürücüdür. Ayrıca kan şekerini düşürür, hafızayı geliştirir, metabolizmanın yağı ve şekeri işlemesini düzenlediği için kolesterolün düşürülmesinde de etkilidir” dedi. Gluten alerjisi olanların da Kinoa tüketebileceğinin altını çizen Uzel, “Glutensiz olup besin değeri yüksektir, tam protein kaynağıdır, vücudun ihtiyacı olan aminoasitleri sağlar. Sindirim sistemini düzenler, kilo kontrolüne yardımcı olur” şeklinde konuştu.