Dünya Yunan bakan yıllar sonra açıkladı: Çavuşoğlu ile tartıştık, ortam buz kesti

Yunan bakan yıllar sonra açıkladı: Çavuşoğlu ile tartıştık, ortam buz kesti

16.05.2023 - 15:49 | Son Güncellenme:

Yunanistan'da Pazar günü gerçekleşecek olan seçimler öncesi Dışişleri Bakanı Dendias Türkiye, Rusya ve Fransa hakkında konuştu. Bakan Çavuşoğlu ile aralarında 2021 yılında geçen gerilim dolu görüşmenin detaylarını paylaşan Dendias dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yunan bakan yıllar sonra açıkladı: Çavuşoğlu ile tartıştık, ortam buz kesti

Yunanistan bu pazar sandığa gidiyor. Seçime günler kala Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile arasında 15 Nisan 2021 tarihinde geçen sert görüşmenin detaylarını anlattı.

Haberin Devamı

Hatırlanacağı üzere o dönem Bakan Çavuşoğlu ile Dendias'ın düzenledikleri basın toplantısı iki ülkede uzun süre gündem oldu. Söz konusu toplantıda Doğu Akdeniz, azınlık hakları, Ege'deki kıta sahanlığı, adaların silahlandırılması, göçmenler konusu tartışıldı.

'SAVAŞIN EŞİĞİNE GELDİK'

Nikos Dendias ise bu hakkında bir Youtube kanalında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu ile müthiş bir gerilim yaşadıklarını belirten Dendias, 'Türkiye ile savaşın eşiğine geldik, bu şaka değil' ifadelerini kullandı ve şöyle dedi:

'Bakan Çavuşoğlu ile Libya ve Doğu Akdeniz konusunu tartıştık, o benim arkadaşım. Tolere edilemeyecek şeyleri konuştuk. Herkesle anlaşabileceğimizi gösterdik'

Yunan bakan yıllar sonra açıkladı: Çavuşoğlu ile tartıştık, ortam buz kesti

'20 DAKİKA KİMSE KONUŞMADI'

Yunan Bakan, tartışma sonrası yaşanan gerilime de değindi. Görüşme sonrası yemek yemek için toplanan bir araya geldiklerini belirten Dendias 'Akabindeki yemekte atmosfer korkunçtu. Masada yanımda oturuyordu. İlk 20 dakika buz gibiydi, kimse konuşmadı' değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

LAVROV HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Dendias açıklamalarının devamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a da değindi. Lavrov'u 'ilginç biri' olarak tanımlayan Dendias, ikili görüşmelerde Lavrov'un agresif olduğunu bildirdi. Lavrov'un resmi ziyaretlerinin çok uzun sürdüğünü de aktaran Dendias, 'Bir bakanlık ziyaretini 3 saatte yapar' dedi.

Yunan bakan yıllar sonra açıkladı: Çavuşoğlu ile tartıştık, ortam buz kesti

MACRON'A ÖVGÜ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan övgü dolu sözlerle bahseden Dendias, Macron'u 'etkileyici biri' olarak değerlendirdiğini söyledi ve bir cumhurbaşkanında olması gereken tüm özelliklerin Macron'da olduğunu paylaştı.

Yazarlar