Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray için artık 'şampiyo.' diyebiliriz... N harfini de futbol mucizesini dikkate alıp ihtiyatlı davranarak eklemedik. Yoksa Süper Lig'de 36 haftada sadece 1 kez yenilgi yüzü gören bir takımın 2 kez mağlup olması hiç mümkün gözükmüyor. Mayıs'ta son düzlükte direksiyona geçtiyse işi mutlu sona bağlamak sarı-kırmızılıların kulüp kodlarında var. Türk futbol tarihi sayısız örneklerle dolu. 'Mayıslar bizim' mottosu, yıllardır bu mevsimde yankılanıyor.

Galatasaray kötü oynasa da kazanma alışkanlığını edindiği için dakika ne olursa olsun skoru lehine çevirmeyi biliyor. Ocak'tan beri kazanan ve 17'de 17 yaparak her hafta rekorunu geliştiren bir takımdan söz ediyoruz. Adeta kendi kendisiyle yarışıyor sarı-kırmızılılar. Ligimizin çok üstünde bir kadro ve saygı duyulması gereken istatistik. Lider, Fatih Karagümrük karşısında beklenen performansının çok altında bir ilk yarı oynarken, ilk golü kalesinde gördü.

Haberin Devamı

Oyun anlamında Kasımpaşa deplasmanıyla benzerlikler çoktu. O maçı da son 10 dakikada müthiş bir geri dönüşe imza atarak çevirmişlerdi. Sarı-kırmızılılar Karagümrük karşısında 71'de skor üstünlüğünü eline geçirmesine rağmen Markao'nun golüne engel olamadı ve rakibine yakalandı. Ancak son sözü 90'da Berkan Kutlu söyledi. 'Galatasaray bu kez puan kaybedecek' diyenleri bir kez daha yanılttı. G.Saray - heyecan olsun diye mi bilinmez - taraftarlarına bazı maçlarda adrenalin yaşatmayı seviyor. O kadar çok gol silahı var ki üç puanı almayı biliyor. Birisini marke etmeye çalışsan, diğeri sahneye çıkıp problem çözüyor. 

Sezonun en çok aşama kaydeden ve parlayan yıldızı kuşkusuz Barış Alper Yılmaz. Şampiyonluk hikayesinin en önemli öznelerinden... Müthiş performansını 1 gol, 1 asistle taçlandırdı. Kendi tabiriyle 'Dries ağabeyi' ile birlikte Galatasaray'ı zaferden zafere koşturuyorlar. Yaklaşık 1 ay sonra EURO 2024'te A Milli Takımımız'ın en büyük kozlarından biri olacak. Mertens'in de yaşıyla enerjisi ters orantılı. Belçikalı kurt oyuncunun 9 gol ve 18 asistlik performansı takdire şayan.

Haberin Devamı

Önümüzdeki hafta oynanacak derbide Galatasaray'a şampiyonluğu garantilemesi için 1 puan yetiyor. Ancak cesaretiyle tanıdığımız Okan Buruk'un galibiyetten başka bir düşüncesi olmadığını biliyoruz. Dev maçların neticesini kestirmek güç ama sarı-kırmızılılar gerek yakaladığı havayla gerekse Rams Park'taki atmosferin avantajıyla Fenerbahçe derbisinin favorisi.