Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk'un defterinden sildiği oyuncular belli oldu! İşte kalmasını istediği isimler

Galatasaray'da Okan Buruk'un defterinden sildiği oyuncular belli oldu! İşte kalmasını istediği isimler

14.05.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, ligde fırtına gibi eserken, takım içi doğru iletişimin meyvelerini topladı. Buruk, yıldız futbolcu yönetimini çok iyi başardı, Barış Alper Yılmaz’ı bir yıldıza dönüştürdü, Berkan Kutlu’yu da kazanmayı bildi. Başarılı teknik adamın takımda kalmasını istediği ve üstünü çizdiği futbolcular belli oldu.

Galatasarayda Okan Burukun defterinden sildiği oyuncular belli oldu İşte kalmasını istediği isimler

Son iki haftaya Fenerbahçe’nin 6 puan önünde giren Aslan’ın rakamları, “Tarihin en iyi takımı” unvanını da beraberinde getirdi. Artık kendi rekorlarını geliştiren ve 15 maçlık galibiyet serisini 17’ye çıkaran Buruk ile öğrencileri, aynı zamanda 2 hafta kala lig tarihinin en yüksek puanına (99) da ulaştı.

Haberin Devamı

İlk senesinde bir önceki yıl 13. olan takımı şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk’un “iletişim uzmanı” kimliği, Cim-Bom’un bugünkü başarısında önemli bir katkı sağladı.

BURUK'UN BAŞARISI

Okan Buruk, sadece Icardi ve Mertens gibi dünya yıldızı futbolcuları doğru iletişim sayesinde başarılı bir şekilde yönetirken, gözden düşen yerli oyuncularla da çok iyi iletişim kurdu. Buruk, takımdaki 17-18. futbolcu durumunda olan Barış Alper Yılmaz’ı bir yıldıza dönüştürdü.

Barış, Karagümrük maçında da yaptığı asistten sonra hocasına koşarak vefasını gösterdi. Sezon başında kendi isteğiyle İtalya’ya giden Berkan’ın geri dönme isteğine olumlu yanıt veren Buruk, bu oyuncuyu da kazandı.

Galatasarayda Okan Burukun defterinden sildiği oyuncular belli oldu İşte kalmasını istediği isimler

ZAHA, TETE VE OLIVEIRA'NIN BİLETİ KESİLDİ

Haberin Devamı

Karagümrük maçının ardından, “Bütün oyuncularımın kalmasını istiyorum” diyen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, buna rağmen takıma katkı sağlamayan isimleri defterinden sildi. Başta Oliveira olmak üzere, Tete, Zaha gibi isimlerden bekleneni alamayan sarı-kırmızılıların teknik patronu, kiralık olarak gönderdiği isimlerin çoğundan da kurtulmaya çalışacak. Buruk’un, kalmasını istediği isimlerin Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu gibi katkı veren futbolcular olduğu ileri sürüldü.

BİR STOPERDEN FAZLASI

Cim-Bom’un savunmasında büyük bir başarı ivmesi yakalayan Victor Nelsson, Karagümrük maçında başından darbe almasına rağmen bandajla oynadı, Galatasaray taraftarının gönlünü aldı. Bu sezon ligde en az gol yiyen takım unvanını elinde bulunduran sarı-kırmızılılarda Nelsson’un bu tavrı, “Galatasaray bir his takımıdır” kavramını da doğruladı.

Danimarkalı oyuncu, bu sezon 31 karşılaşmada forma giyerken, Davinson Sanchez gibi başarılı bir defans oyuncusu bile Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı’nın ardında yedek kaldı.

SÜPER KUPA SONRA

Galatasaray, hükmen galibiyetin ardından kazandığı Süper Kupa’yı Fenerbahçe derbisinde almak istemedi. Sarı-kırmızılılarda Teknik Drektör Okan Buruk, dev karşılaşma öncesinde, takımın konsantrasyonun bozulmaması için bu yönde bir karar aldığı öğrenildi. Cim-Bom, lig şampiyonluğunun gelmesi halinde çifte kupa için özel bir etkinlik yapacak.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’in 37. hafta programını açıkladı, belki de şampiyonun belli olacağı G.Saray-F.Bahçe mücadelesini 19 Mayıs Pazar gününe aldı. Sarı-kırmızılılar da, kulübün kuruluş yılı olan 1905’e ithafen, maçı 19.05.2024’te oynamak istemişti. TFF, küme düşme noktasında sıkıntılı maçları ise 18 Mayıs’a aldı.