NBA Denver Nuggets, Lakers'ı eledi! NBA'de ilk konferans yarı final eşleşmesi belli oldu

Denver Nuggets, Lakers'ı eledi! NBA'de ilk konferans yarı final eşleşmesi belli oldu

30.04.2024 - 10:20 | Son Güncellenme:

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Batı Konferansı ilk tur eşleşmesinde Denver Nuggets, Los Angeles Lakers'ı sahasında 108-106 mağlup ederek seride durumu 4-1'e getirdi ve adını konferans yarı finaline yazdırdı. Nuggets, bu turda Phoenix Suns'ı 4-0 geçen Minnesota Timberwolves ile karşı karşıya gelecek.

Denver Nuggets, Lakersı eledi NBAde ilk konferans yarı final eşleşmesi belli oldu

Amerikan Basketbol Ligi'nde play-off'lara 3 maç ile devam edildi. Son şampiyon Denver Nuggets, serinin 5'inci karşılaşmasında Los Angeles Lakers'ı konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı bitime 4 saniye kala Jamal Murray'nin attığı 2 sayılık basketle 108-106 kazanan Nuggets, durumu 4-1'e getirerek konferans yarı finaline yükseldi. Nuggets'ta Jamal Murray 32 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken Nikola Jokic 25 sayı, 20 ribaund ve 9 asist ile karşılaşmayı tamamladı. Lakers'ta ise LeBron James'in 30 sayı 9 ribaund ve 11 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Haberin Devamı

Nuggets, Batı Konferansı Yarı Final serisinde Minnesota Timberwolves ile karşı karşıya gelecek.

THUNDER, PELICANS'I SÜPÜRDÜ

Batı Konferansı'nın bir diğer ilk tur eşleşmesinde ise New Orleans Pelicans, Oklahoma City Thunder'ı konuk etti. Serinin 4'üncü karşılaşmasını da deplasmanda 97-89 kazanan Thunder, durumu 4-0'a getirerek adını konferans yarı finaline yazdırdı. Thunder'da Shai Gilgeous-Alexander ve Jalen Williams 24 sayı kaydetti. Pelicans'ta ise CJ McCollum'un 20 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. Thunder, konferans yarı finalinde Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks eşleşmesinin galibi ile mücadele edecek. O eşleşmede ise 2-2 eşitlik bulunuyor.

CELTICS, YARI FİNALDEN BİR ADIM UZAK

Normal sezonun en iyi derecesine sahip olan Boston Celtics, Doğu Konferansı ilk tur serisi 4'üncü maçında Miami Heat'e konuk oldu. Karşılaşmadan 102-88 galip ayrılan Celtics, seride durumu 3-1'e getirerek yarı finale bir adım daha yaklaştı. Boston Celtics'te 8 üç sayılık isabeti bulup 38 sayı kaydeden Derrick White karşılaşmanın en skorer ismi olurken, ev sahibinde Bam Adebayo'nun 25 sayı 17 ribaundluk performansı yeterli olmadı.

Haberin Devamı

Bu eşleşmede 5'inci karşılaşma Celtics'in ev sahipliğinde 2 Mayıs Perşembe günü saat 02.30'da oynanacak.

 

Yazarlar