Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho hamlesine Ali Koç'tan cevap! Görüşme gerçekleştirildi

Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho hamlesine Ali Koç'tan cevap! Görüşme gerçekleştirildi

16.05.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho vaadinin ardından Ali Koç'un hedefindeki isim belli oldu. Sarı-lacivertlilerin dünyaca ünlü teknik direktörle görüştüğü öğrenildi.

Aziz Yıldırımın Jose Mourinho hamlesine Ali Koçtan cevap Görüşme gerçekleştirildi

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi için geri sayıma geçildiği dönemde çarpıcı bir hamle daha geldi. Başkan adayı Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho ile görüşmesinin ardından Fenerbahçe'de mevcut başkan Ali Koç'un da flaş bir hamle yaptığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yeni sezonda İsmail Kartal ile devam etmeyi düşünmediği ve Mario Branco'nun harekete geçtiği vurgulandı. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Fenerbahçe, Milan Teknik Direktörü Stefano Pioli'yi takımın başına getirmek için hamlede bulundu.

Sarı-lacivertlilerde mevcut sportif direktör Mario Branco'nun Stefano Pioli'nin temsilcisiyle görüştüğü kaydedildi. Stefano Pioli'nin temsilcisiyle görüşen Mario Branco'nun tecrübeli teknik direktörün şartları hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Aziz Yıldırımın Jose Mourinho hamlesine Ali Koçtan cevap Görüşme gerçekleştirildi

Stefano Pioli bu sezon Milan'ın başında 50 maça çıktı. 58 yaşındaki teknik direktörün öğrencileri bu süreçte 28 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

Stefano Pioli'nin Milan ile olan sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitecek. Salernitana'da teknik direktörlüğe başlayan Stefano Pioli daha sonra Modena, Parma, Grosseto, Piacenza, Sassuolo, Chievo, Palermo, Bolonga, Lazio, Inter ve Fiorentina'yı çalıştırdı.

Haberin Devamı

Stefano Pioli, 2021-2022 sezonunda Milan'ı çalıştırdığı dönemde Serie A şampiyonluğu yaşadı.

AZİZ YILDIRIM'DAN TEKLİF GELMİŞTİ

Fenerbahçe'de başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, Jose Mourinho ile olan görüşmesinin ardından Ali Koç'a teklifte bulunmuştu. Seçimi kaybetmesi durumunda Portekizli teknik adamın maliyetinin bir bölümünü karşılayacağını belirten Aziz Yıldırım şu sözleri dile geitrmişti:

"Mourinho ile yüz yüze görüştük. Menajerler ile görüşmeler sürecek. Biz henüz para konuşmadık. Moruniho bana 'Konyaspor maçını izledim. Bakıyorum' dedi. Ali Koç menajerleri göndermiş. Moruniho'nun 12 milyon euro alacağı ekibinin de 3 milyon euro alacağı söylendi. Size ne? Bugün bazı basın mensupları yönetici gibi yorumlar yapıyor. Böyle basın olmaz. Çok değişmiş basın. Acayip şeyler oluyor. Mourinho konusunda bir kısım gelsin bir kısım 'Gelirse iyi olur' diyor. Ayıp ya! Henüz geldiği yok. Şartlarda anlaşırsak gelecek. Mourinho, Arabistan'a gitmiyor gözünüz aydın olsun. Burayı da takip ediyor.

Mourinho konusuna gelirsek ise parasal konusunda sıkıntı yok. 9 Haziran tarihine kadar Mourinho bekler mi beklemez mi soru işareti. Eğer onlar da Mourinho ile çalışmak istiyorlarsa. Divan Başkanı Şekip Mosturoğlu'ndan rica edeceğim Ali Koç yönetimine Mourinho ile görüşmeleri için ekiplerini göndersinler. Biz kaybedersek Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum."