Astrolog Seçkin İlbuğa

Astrolog Seçkin İlbuğa

seckinilbuga@outlook.com.tr

Tüm Yazıları

8 Mayıs 2024 Boğa yeniayı; bolluk-bereket konularında devam eden süreçlerin, tamamlanıp, sistematik olarak ilerlemesinin yolunu açmakla ilgilidir. Sen bunu karmaşık gibi görünen cümleyi, doğrudan “bolluk bereket vakti geldi” diye kabul edebilirsin. Ben ise gereği yapılmadan, bolluğun-bereketin gelip seni-beni bulmayacağını hatırlatmak isterim. Zira insan büyümüş, insanlığın tabi olduğu kurallar değişmiştir. Bu yeni evrimsel ve evrensel gerçekliğin içindeki rolümüzü öğrenmek durumundayız.

İnsan, düşünce üretmekle görevli, İlahi bir jeneratör gibidir. Düşünce potansiyelinle her şeyi var eden sensin. Hayat akışını değiştirmek, hayallerine kavuşmak, istediğin arabayı almak, zengin olmak, sevdiğin adamla evlenmek istiyorsan düşüncelerini değiştirmek zorundasın. Bu sanıldığı kadar kolay bir şey değildir. ‘'Düşündüğüm hiçbir şey olmuyor’’ da diyebilirsin. Başta insanın özüyle bağı sağlamdı. Gerçek arzularını, tutkularını, ihtiyaçlarını yaratmak kolaydı. Zira öz arzular yaratım önceliğine sahiptir. Zamanla bu bağ zayıfladı bize ait olmayan düşünceler suni istekler yarattı ve yaratım zorlaştı. Bu bağı yeniden güçlendirmek, yaratım gücünü restore etmek durumundasın. İçine dön, meditasyon yap, kendini keşfet ve özünle barış…

Haberin Devamı

 Aslında ne zaman ne Dünya değişiyor, ilerleyen, hareket eden biziz. İnanılmaz ve öngörülemez süratle ilerleyen bir trende seyahat eder, gibiyiz. Tren tüm zamanların, mekanların içinden geçerek hedefe doğru ilerliyor. Zamanda yolculuk eder gibi. Sanki geri kaldığımız tur programını tamamlamaya çalışıyoruz. Hayattan keyif almamamızın nedeni; bildiğimiz tur programlarından birini yaşamıyoruz. Geze geze, doya doya, sindire sindire yaşayamıyoruz. İçinden geçtiğimiz zamanların gerekliliklerini kavramaya, karşımıza çıkan kişileri anlayıp, dinlemeye vakit ve tahammül yok. Elbette dileyen dilediği yerde trenden inip, kendi yolunda devam edebilir. Bu defa değilse, bir daha ki sefere daha meşakkatli bir yolculuğu mu tercih edersin? Eğer trenin ardından el sallamak istemiyorsan, bu hıza uyum göstermen gerekir. Meditasyonlar, ritüeller, dualar, yürüyüşler, yoga veya namaz ile sakinleşmekle başlayabilirsin.

Haberin Devamı

Uranüs Jüpiter kavuşumu yazısında belirttiğim gibi; finansal sistemin kalıcı bir dönüşüme ihtiyacı var. Yeniay, bu dönüşümdeki bireysel sorumluluklarımızı anlamamıza yardım edebilir. Sadece maddi değerleri değil manevi değerlerimizi koruma yollarını da sorgulayacağız. Öngörülemez Uranüs’ün, Jüpiter ile kavuşmasının güzellikleri ‘'büyütmesini’’ temenni ederim.

Beklemediğin gelişmeler karşısında sağduyunu kaybetme. Ani kararlarla harekete geçme, akıp giden olaylara müdahale etme, emin olmadığın konularda  inat etme.

Özgürce konuşmanın sesinin kısılabileceği, ekonomik kaynakların kısıtlanabileceği bu dönemde akılcı ve cesur davranacağız. Önündeki yoldan ilerlemeye devam ederek, bolluğu sindire sindire inşa etmen gerekiyor.

Sadece özgür zihinlerin, özgün projeleri kalıcı olabilir…

Saf ve duru zihinlerin muzaffer olma zamanı gelmiştir. Koşullar değişirse, kaideler de değişir, sen değişirsen şu an yaşadığın her şey değişebilir. En kolay değiştirebileceğin şey aslında en zor değiştirdiğindir. Düşüncelerini değiştirebilecek misin?

Haberin Devamı

Kimseyi taklit etme, ruh-beden sağlığına özen göster, hayatının özellikle finansal hayatının idaresini eline almak için kolları sıva.

Sır kapısı açılsın…

Acı, sırrın kapısıdır. O kapıyı açabilmek için acını konuşmamız gerekiyor. Bolluk-bereketle ilgili yaşadığın bireysel sorunların çözümünü yine sen bulacaksın. En büyük acın ne? Aile, ev, iş, para, sağlık, çocuklar, eğitim vb. Önce yaşadığın en büyük baskıyı, acıyı keşfet. Keşfetmek için profesyonel destek al, Doğum haritanı analiz ettir veya kendine en yakın bulduğun başka bir akli yola başvur. Acılarınla ‘’korkularınla, zaaflarınla, batıl inançlarınla, hayallerinle, başarısızlıklarınla, görünüşünle, koşullarınla, ailenle vb.’’ yüzleşmen gerekebilir. Kendini yetersiz bulduğun sayısız şey ortaya çıkabilir, bırak çıksın. Canının yandığını kabul etmeden canını yakan şeyden kurtulamazsın. İyi haber seni acıtan, acını da dindirecek olandır. Bu nedenleri hepimiz için ortadan kaldıracak tek şey kendimizle barışmaktır.

Bolluk ve Bereket Gök’lerin işidir….

Önündeki dersi almayan için zorluklar hep vardı yine olacaktır. Biz büyüdük, gökyüzünü dinliyor ve bireysel öykümüze mutlu son yazabileceğimizi biliyoruz.

Bireysel olarak sen ne yaşıyorsan Dünyada aynı şeyi yaşıyor. Barışa yönelmeden Dünyanın yaşadığı kıtlık, kısıtlılık programı da sona eremez ve düzen yeniden kurulamaz. Görünüşe bakılırsa Dünya barışı çok kolay bir mesele değil. Ancak Göklerin, B, C, D, E…Z hatta ötesi bir planı olduğuna eminim.

Göklerden Yeni Dünyanın yaratım stratejisinin ‘’Ruhsallık’’ olduğunu anlamamızı, kabul etmemizi sağlayacak bir hareket beklerim.

Yaratımda Kal…

Yeniden var olmak, yaşamak, yaşadığını hissetmek istediğini biliyorum. İçinden geçilen süreçte her şey değişti. Kurallar, doğrular, normaller, iyiler her şey anlamını kaybetti. Bu boşluk hali hayata tutunmanı, yarına güvenle bakmanı zorlaştırıyor. Zamanın gereklerini ve senin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir düzende yaşamalısın. Komplo teorilerinden bağımsız, kelimenin gerçek anlamında bir düzen ihtiyacından söz ediyorum. Evine, hayatına, ilişkine, işine, maddi hayatına vb. çeki düzen vermeden güvende hissedemeyeceksin. Yeni düzen bizim düşüncelerimiz minvalinde kurulduğuna göre ne düşündüğümüze dikkat edeceğiz.   

Maddenin anti maddeye, anti maddenin maddeye dönüşmesi varoluşu başlatan ilk döngüsel harekettir Kozmik bir beynin içinde yaşıyor olabilir miyiz? Belki de Kozmik beyne ait düşüncelerin beden almış halleriyiz. Varoluşa ve tüm yaratımlara hizmet eden en büyük güç, düşünce gücüdür. Düş-düşünce madde değildir ama maddeye dönüşebilir. Maddede düşünceye dönüşür elbette.

Günlük hayat üzerinden bir örnek verecek olursak; sana ait bir hedefi, hayali, projeyi vb. hayata geçirdiğinde o artık bir fikir olmaktan çıkar maddi (madde) bir değere dönüşür. Düşüncen artık bir eylem, yapı, eşya, hizmet veya sanat eseridir. Bu yaratımın insan üzerinde bıraktığı izlenim (his, düşünce) maddeden manaya geçiş demektir. Sanatçı düşünen, üreten eserleriyle düşündüren, yeni düşünceler üretilmesine neden olandır. Varoluşu ve bunun sürekliliğini sağlayan döngü böyle çalışır.  Yani maddeden manaya manadan maddeye akış hayatın devamı için vardır. 

Düşünen, kendine söz geçiren, evrensel hükümlerin idrakine varan ve bunlarla uyumlu yaşayan istediğini istediği anda yaratır. İnanç sistemlerinde doyuma ulaşana yani kendini bilme, anlama, arındırma işini başarmış olana yeni kapılar açılır. Artık başkalarının hikayeleriyle hikayelerini birleştirme müsaadesi almışlardır. Onlar bir şey istediğinde kolektif onlara yardımcıdır. 

Değerlerinle uyumlu yaşayabildiğin şahane bir yeniay diliyorum. Bolluk, bereket, sağlık ve keyifte olduğun yeni bir yaşam döngüsü yaratabileceğinize yürekten inanıyorum. Yeni hayatınla ilgili Potansiyel Düşüncelerine güveniyorum. 

Koç

Boğa'daki Yeniay, mali kaynaklar ve değerlerle ilgili başlangıçlara işaret ediyor. Bu dönemde maddi hayatınla ilgili köklü değişiklikler yapabilirsin. Jüpiter Uranüs kavuşumu, beklenmedik fırsatları ve sürprizleriyle yeniaya eşlik edebilir. Daha fazla özgürlük ve yenilik arzusuna kapılabilirsin. Bu da mali durumunu güçlendirecek cesur adımlar atmana yardımcı olabilir. Maddi konulara (para kazanma, harcama, tasarruf etme vb.) yaklaşımın yaratıcı ve özgün olsun. Finansal bağımsızlığını artıracak projelere yatırım yapabilirsin. Sistematik bir ilerleme için eski alışkanlıklarından sıyrıl ve yeni metotlar geliştir. Kendi değerlerini yeniden tanımlama ve bunları yaşamına entegre etme zamanı. İş ve para konularında profesyonel tavsiye alman yararlı olacaktır. Uzun vadeli yatırımlar veya mülk alım satımları gündeme gelebilir. Bolluk anlayışın değişirse finansal gücün artabilir.

Boğa

Yeniay senin burcunda gerçekleştiği için kişisel yenilenme ve kendini ifade etme arzun artabilir. Finansal dönüşümün yanı sıra, kendine bakışın, hayatına yaklaşımın değişebilir. Jüpiter ve Uranüs'ün etkisiyle, özgüvenin artabilir ve daha özgür seçimler yapabilirsin. Bu süreç, daha cesur, özgün ve bağımsız bir birey olmana yardım edecek. Kişisel değerlerin ve önceliklerinde önemli ölçüde değişebilir. Ekonomik kısıtlamalar ve baskılar seni daha da güçlendirecek ve motivasyonunu artıracak, endişelenme. Kendini ve yeteneklerini yeniden keşfetmek için mükemmel bir zamandasın. Yeni başlangıçlar için kendi kurallarını koy ve bunları uygula. Finansal ve kişisel özgürlüğün için gereken adımları atacak cesareti bulacaksın. İmaj değişikliği veya kişisel gelişim için harika bir fırsat. Kendine yatırım yaparsan hem maddi hem de manevi anlamda büyüme şansı yakalayabilirsin.

İkizler

Boğa Yeniay'ı, iç dünyanı derinlemesine keşfetmen için en uygun zaman. Bu süreçte finansal ve manevi konular üzerinde düşünmek, geçmişteki sorunları çözümlemek ve iç huzuruna ulaşmak önceliğin olsun. Jüpiter Uranüs kavuşumu kendinle alakalı şaşırtıcı farkındalıklara ulaşmanı sağlayabilir. Özgürlük arayışın, gizli kalmış duygularını ve korkularını yüzeye çıkarabilir. Seni engelleyenin, kısıtlayanın kim (kendin) olduğunu anlamak, bununla yüzleşmek için mükemmel bir fırsat. Kısıtlamaları aşmak ve özgürleşmek istiyorsan; meditasyon, terapi veya ruhsal çalışmalar sana yardımcı olabilir. Finansal konularda iç sesine güven ve sezgilerinin peşinden git. İç dünyanı keşfetmen, kendine şefkatli davranman finansal başarı getirebilir. Kendinle barışık olman, tüm alanlarda (aile, evlilik, iş, eğitim) daha sağlam adımlar atmanı sağlayabilir.

Yengeç

Yeniay, sosyal çevreni değiştirmeni ve geleceğe yönelik yeni hedefler belirlemeni destekliyor. Boğa burcundaki enerji, finansal ve sosyal güvenlik arayışını ön plana çıkarıyor. Jüpiter ve Uranüs'ün kavuşumu, sosyal çevrende beklenmedik değişiklikler olmasına neden olabilir. Yeni ve etkileyici kişilerle tanışabilirsin, bu kişiler hayatını değiştirecek destekler sunabilir. Topluluklar içindeki rolünü yeniden tanımlaman için mükemmel bir zamandasın Ekonomik kısıtlılıklar, grup içindeki dinamikleri değiştirebilir. Liderlik yeteneklerini ön plana çıkarman gerekebilir. Finansal anlamda ortak yatırımlar, çeşitli iş birlikleri gündeme gelebilir. Uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için cesur ve yenilikçi adımlar atmalısın. Özgün tavırların ve yenilikçi yaklaşımın çevrendeki kişileri etkileyecektir. Toplumsal değişime öncülük etmek istiyorsan, kişisel değerlerini ve ideallerini ortaya koyman yeterli. Arkadaşların ve sosyal çevrenle ilişkilerinde daha fazla şeffaflık ve dürüstlük arayışı içine girebilirsin. Bu dönemde elde edeceğin toplumsal ve finansal başarılar, uzun vadede büyüme getirebilir. 

Aslan

Yeniayda toplumsal imajını (işini, mesleğini, medeni halini) tamamen değiştirebilirsin. Boğa burcunun sağlam ve istikrarlı enerjisi, iş hayatında kalıcı başarılar elde etmene yardımcı olacaktır. Jüpiter ve Uranüs kavuşumu, kariyerinde beklenmedik fırsatları ve ani değişiklikleri beraberinde getirir. Daha görünür, tanınır olabileceğin bir dönem başlayacaktır. Ekonomik güvenlik ve özgürlük, profesyonel hedeflerine ulaşmanda anahtar rol oynayacak. Yenilikçi ve özgün projeler, sektöründe bir lider olmana yardım edebilir. Kariyerinde risk almak ve yeni metotlar denemek için iyi bir zaman. Toplumda saygın bir konuma gelirken etik değerlerini ve bütünlüğünü korumakla sınanacaksın. Finansal başarıların, prestijinin artmasına yardımcı olabilir. İş dünyasında güçlü ilişkiler kurarak, uzun vadeli iş birliklerine adım atabilirsin. Kendini daha fazla geliştirme fırsatı bulursan mutlaka değerlendir. Bu dönemde atacağın adımlar, kariyerinde zirveye ulaşmanı sağlayabilir.

Başak

Yeniay, ufkunu genişletme ve yeni öğrenim fırsatları yönünden önemlidir. Boğa burcunun pratik ve somut enerjisi, yüksek eğitim veya uzun süreli araştırmalar için mükemmel bir zemin hazırlıyor. Jüpiter ve Uranüs kavuşumu, yabancı kültürlerle ilişkilerde veya akademik çalışmalarda sürprizler yaratabilir. Felsefi veya manevi arayışların yeni ve derin anlayışlara sahip olmanı sağlayabilir. Bu dönemde yapacağın seyahatler, farklı bakış açıları kazanmana yardımcıdır. Bu da zihinsel olarak özgürlük demektir, senin için. Ekonomik konularda bilinçli kararlar alarak, mali durumunu güçlendirebilirsin. Finansal kaynaklarını genişletmek için yurtdışı bağlantılar kurabilirsin. Eğitim ve bilgiye yatırım yaparak, uzmanlık alanında öncü bir konuma gelebilirsin. Düşüncelerinin ve inançlarının gelişimi, kişisel ve profesyonel hayatında seni yeni başlangıçlar yapacağın anlamına gelir. Kendi bilgi ve tecrübeni paylaşarak, etrafındakilere ilham kaynağı olabilirsin.. Bu süreçte elde edeceğin bilgiler, seni daha da donanımlı hale getirecektir.

Terazi

Yeniay, senin için derin dönüşümler ve yeniden doğuş demektir. Boğa burcunun enerjisi, maddi ve manevi kaynaklarını olumlu yönde etkileyebilir. Jüpiter Uranüs kavuşumu beklenmeyen bir şekilde miras, nafaka vb. gelirler elde etmene neden olabilir. Ekonomik kaynakların paylaşımında yeni düzenlemeler yapılabilir, bu süreçte adaletli ve dengeli olmaya özen gösterin. Bu dönemde ortak gelir giderler gündeme gelebilir. Derin psikolojik analizler kendini daha iyi tanımanı, kişisel dönüşümünün hızlanmasına katkı sağlayabilir. Finansal ilişkilerini güçlendirmek ve riskleri minimize etmek için stratejik planlar yap. İlişkilerinde daha fazla şeffaflık ve güven arayışında olabilirsin. Manevi uyanışına hizmet edecek tecrübeler yaşayabilirsin; bu süreçte rehberlik alabilirsin. Kendini yeniden keşfetme ve eski yaralarını iyileştirme fırsatı bulabilirsin. Hem bireysel hem de ortaklı projelerin seni daha güçlü bir konuma taşıyabilir.

Akrep

Yeniay, ikili ilişkiler ve ortaklıklar açısından yeni başlangıçlara en uygun zaman dilimidir.  Boğa burcunun pratik ve sağlam enerjisi, ilişkilerde daha fazla güvenlik ve istikrar arayışı içine gireceğin anlamına gelebilir. Jüpiter Uranüs kavuşum etkileri, ilişkilerinde sürpriz gelişmeler ve beklenmedik fırsatlar demektir. Bu dönem, mevcut ilişkilerini derinlemesine değerlendirmek ve gerekirse yeniden yapılandırmak için idealdir. Ekonomik sıkıntılar ve zorluklar, ilişki veya ortaklıktaki dayanıklılığı test edebilir; bu süreçte birbirinize olan bağlılığınız güçlenecektir. Yeni ortaklıklar veya iş birlikleri, finansal konularda büyük avantajlar sağlayabilir. Dürüstlük ve açıklık, her türlü ortaklıkta temel konu olmalıdır. Yeniayın enerjisi, kalıcı ve sağlam ilişkiler kurma fırsatı verir. Ancak senin de aktif olarak katkıda bulunman, elini taşın altına koyman gerekecektir. İlişkilerindeki dengeyi koruyarak, her iki tarafın da ihtiyaçlarını karşılayacak ortak bir yol bulunabilir. Bu süreçte iş ortaklıkları kurarken de aynı ilkeleri benimsemelisin. Bu Yeniay, senin için hem duygusal hem de finansal açıdan olumlu dönüşümlere kapı aralayabilir.

Yay

Yeniay, iş hayatında veya günlük hayatında yeni düzenlemeler yapman için mükemmel bir zaman olduğuna işaret ediyor. Yeniay, işlerinde daha fazla verimlilik ve düzen arayışı içine girmene neden olabilir. Jüpiter Uranüs kavuşumu ile gelişen beklenmedik olaylar, iş yerinde yenilikçi değişikliklere yol açabilir. Bu dönemde, iş ve sağlık rutinlerini gözden geçir, daha sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürdürmeye odaklan. Finansal istikrarını artırmak için işindeki verimliliği artırma yolları ara. Yeni iş teklifleri veya projeler, kariyerinde yükselmeni sağlayabilir. Çalışma ortamında daha fazla özgürlük ve esneklik arzusu duyabilirsin. Bu arzun, iş verimliliğini artıracak yeni sistemler kurmana olanak sağlayacak. Sağlığına yatırım yapmak, iş performansını doğrudan etkileyecektir. Günlük alışkanlıklarını yeniden düzenle, daha enerjik ve odaklı olmak istiyorsan bunu mutlaka yap. İş ve sağlık konusunda bir problem varsa profesyonellerle çalış. Bu dönemde atacağın adımlar hem iş hem de kişisel hayatında kalıcı iyileşmelere vesile olabilir. 

Oğlak

Yeniay, yaratıcılık, aşk ve çocuklarla ilgili konularda yeni fırsatlar sunuyor. Boğa burcunun sağlam ve sabırlı enerjisi, bu alanlarda uzun vadeli ve kalıcı başarılar elde etmene yardımcı olabilir. Jüpiter Uranüs kavuşumu etkisiyle, aşk hayatında veya yaratıcı projelerinde beklenmedik ve heyecan verici gelişmeler yaşayabilirsin. Bu dönem, romantik ilişkilerde daha fazla istikrar ve güven arayışına girmen beklenir.  Yaratıcı yeteneklerini keşfetmek ve bunları ifade etmek için harika bir zaman. Çocuklarınla olan ilişkilerinde iletişim biçimini değiştirirsen onlarla bağını da güçlendirebilirsin. Finansal kaynaklarını sanatsal faaliyetlere veya hobi olarak gördüğün işlere yönlendirmek, sana büyük tatmin sağlayabilir. Aşk ve romantizm, bu dönemde hayatının merkezinde yer alabilir; bu duyguları beslemek, yaşam enerjini artıracak. Yaratıcı projelerde liderlik yapmak veya başkalarını bu süreçte teşvik etmek, sosyal çevrende saygınlık kazanmanı sağlayabilir. Kendini ifade etme biçimin çeşitlilik gösterebilir. Bu Yeniay, aşk ve yaratıcılık konularında sana uzun süre hatırlanacak güzellikler getirebilir.

Kova

Yeniay, ev, aile, yuva konularında yapılacak olan değişiklikleri destekliyor. Boğa burcunun sağlam ve dayanıklı enerjisi, ev ve aile konularında daha fazla güvenlik ve istikrar arayışı olacağını gösterir. Jüpiter Uranüs kavuşumu, sürpriz değişiklikler getirebilir. Bu değişiklikler aile içi dengelerin değişmesi, aile kurmak vb. olabilir.  Bu dönemde, evini yeniden düzenlemek veya taşımak gibi büyük kararlar alabilirsin. Ekonomik kaynaklarını gayrimenkul yatırımlarına yönlendirmek, uzun vadeli güvenlik sağlayabilir. Aile ilişkilerinde daha fazla açıklık ve dürüstlük arayışında olabilirsin. Bu, ilişkilerdeki bağları güçlendirecektir. Köklerinle daha derin bir bağ kurmak ve aile tarihini keşfetmek için harika bir zaman. Evde yapılan değişiklikler hem fiziksel hem de duygusal anlamda yenilenmene yardımcı olabilir. Ailenle birlikte alacağın finansal kararlar, tüm bireyler için faydalı sonuçlar doğurabilir. Kendi yaşam alanını yaratmak ve ailenle olan ilişkilerini iyileştirmek için büyük adımlar atabilirsin. Bu Yeniay hem aile ilişkilerinde hem de yaşam alanında kalıcı iyileştirmeler ve dönüşümler sağlayabilir.

Balık

Yeniay, iletişim yeteneklerinde ve çevrenle olan ilişkilerinde yeni gelişmeler sunuyor. Boğa burcunun pratik ve sabırlı enerjisi, sözlü ve yazılı iletişiminde daha fazla netlik ve etkinlik kazanmana yardımcı olacak. Jüpiter ve Uranüs'ün etkisi altında, yakın çevrenle ilişkilerinde beklenmedik fırsatlar ve sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Bu dönem, sosyal çevrende yeni ve ilham verici kişilerle tanışabilirsin. Ekonomik kısıtlamalar, yaratıcılığını artırarak yeni iletişim yolları bulmana sebep olabilir. Kısa seyahatler, yeni fikirler ve perspektifler kazanman için fırsatlar sunabilir. Yerel projelere katılarak topluluk içinde daha etkin bir rol alabilmelisin. İletişim becerilerini geliştirerek, profesyonel ve kişisel ilişkilerini güçlendirebilirsin. Bilgi paylaşımı ve öğrenme süreçlerinizde daha aktif olabilirsin. Yakın çevrenle daha derin bağlar kurarak, destekleyici ve güçlü bir ağ oluştur. Bu Yeniay, iletişimdeki açıklığın sayesinde hem kişisel hem de profesyonel yaşamında yeni başarılar elde etmene yardımcı olabilir.

Gökyüzünü dinleyin.