Gündem 2 kardeş birbirine sarılmış halde bulundu! Gölet faciasında yürek yakan detay

2 kardeş birbirine sarılmış halde bulundu! Gölet faciasında yürek yakan detay

13.05.2024 - 15:19 | Son Güncellenme:

Başakşehir'de 3 çocuk iddiaya göre güvenlik önlemi bulunmayan gölete girdi. Gölete giren 3 çocuktan, 11 ve 7 yaşlarındaki Mısır uyruklu 2 kardeş boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri 2 çocuğun cansız bedenine ulaştı. Boğulan iki kardeşin acı hikayesi ise herkesi ağlattı.

Mısır uyruklu olduğu öğrenilen 3 çocuk, dün akşam saat 19.00 sıralarında Kayabaşı Mahallesi 24. Bölge'deki gölete girdi. Çocuklardan biri sudan kendi çabalarıyla çıkarken 2 çocuk gölette çırpınırken gözden kayboldu. İki arkadaşı için yardım isteyen çocuğun ihbarı üzerine olay yerine, AFAD, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İBB'ye bağlı Su Altı Arama Kurtarma (İSAK) ekiplerinin de katıldığı çalışma sonrası 2 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Çocukların cenazeleri Adli Tıp Kurum Morgu'na kaldırıldı.

Haberin Devamı

"AĞABEYİ KARDEŞİNİ KURTARMAK İÇİN SUYA ATLAMIŞ"

Gölette boğulan iki kardeşin 11 yaşındaki Basel Ahmed Muhammed ile 7 yaşındaki Fares Ahmed Muhammed olduğu tespit edildi. Anneleri Mai Abdelmohsin ile 6 yıldır İstanbul'da yaşadığı öğrenilen iki kardeşin babalarının 9 yıl önce Mısır'da bir trafik kazasında öldüğü öğrenildi.

Mısırlı ailenin komşusu Mehmet Aydın, çocukların girdiği gölet etrafında hiçbir güvenlik önlemi olmadığını iddia ederek, "Bir yapay gölet vardı orada çocuklar suya giriyorlar. Küçüğü girdiği zaman büyüğü de onu kurtarmak için giriyor, çırpınıyor. Dibi bataklık olduğu için ikisi de orada rahmetli oluyor.Ortada biraz derin yer vardı. Orada ikisi de birbirine sarılmış olarak rahmetli oluyorlar. Gölete girmek yasak, dibinde çamur var balçık var. Hayvanlar su içiyor oradan. Onun için yetkililerin bir an önce kapatmaları lazım. Biz orada bulunduğumuz süre içinde çocukları oraya sokmuyorduk. Nasıl olduysa dalgınlıkla çocuklar gitmişler. Kendimiz alıyorduk göndermiyorduk, geçen sene yapay göle bahçe yaptık, hobi bahçeleri. Çocukları göndermiyorduk oraya. Bu da işte Allah’ın takdiri mi ihmalkarlık mı küçük giriyor, büyük de onu kurtarmak için giriyor." dedi.

Haberin Devamı

2 kardeş birbirine sarılmış halde bulundu Gölet faciasında yürek yakan detay

"BABALARI RAHMETLİ OLMUŞ TRAFİK KAZASINDA"

Komşu Aydın, "Zaten babaları da rahmetli olmuştu trafik kazasında. Biz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorduk. Kadının elbiselerini falan getirdik, o da atlıyor suya kurtarmak için. Yani onlar önlem almak için haber verdi kendi konsolosluklarına. Mısırlı kendileri. Zaten babası rahmetli olmuştu. Annesi de İngilizce öğretmeniydi orada." dedi. İki kardeşin cenazesinin defin işlemleri için Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınması bekleniyor. Hayatını kaybeden 2 çocuğun cenazesinin defin işlemleri için Adli Tıp Kurumu’ndan sevki bekleniyor.

2 kardeş birbirine sarılmış halde bulundu Gölet faciasında yürek yakan detay

Mısırlı iki kardeş Başakşehir Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Arnavutköy’deki Taşoluk Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘’MISIR’DAKİ SIKINTILARDAN DOLAYI TÜRKİYE’YE SIĞINMIŞTIK’’

Mısır’da yaşanan olayların ardından Türkiye’ye sığındıklarını ifade eden ailenin komşusu Abdullah Ömer, "Ben komşusuyum, hanımefendi ailesiyle birlikte 6-7 yıl önce gelmişti Türkiye’ye. Tüm Mısırlılar gibi, Mısır’da var olan siyasi sıkıntılardan dolayı biz Mısır’ı bırakıp Türkiye’ye sığınmak zorunda kalmıştık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği ilgiden dolayı Türkiye’yi tercih ettik. Maalesef oradaki gölet birkaç binanın yakınlarında, ortasında kalmış. Oraya hiçbir önlem alınmamış, apaçık bir yer. Herkesin girebileceği, herkesin çıkabileceği bir yer. Çocuklar orada oynarken sanırım yanlışlıkla mı oraya düşmüş. Karşılaştığımız en büyük şok orada hiçbir engelleyici duvar, dikkat tabelası hiçbir şey yok. Önlemsiz bırakılmış, apaçık bir yerde duruyor gölet. Anneleri evdeydi, çocuklarda aşağıda top oynuyorlardı. Oyun oynuyorlardı. Onların bir arkadaşı var. Sanırım ki, gölet yeni oluşmuş çünkü diyorlar ki, 'burada bir gölet oluşmuş gelin oraya bakalım, orada oynayalım' çocuklar oraya gittiler. Orası çamurluk bir yer. Oraya yaklaştıklarında birinin ayağı kaymış, diğeri de ardından girmiş. Yani buradan bir duyuru yapmak istiyoruz. Orası çok tehlikeli bir yer. Bu çocuklar vefat etti ama başka çocuklar da eziyet görebilir o göletten. O nedenle acil bir önlem alınması gerekiyor" dedi.