HaberlerÇorba TarifleriYılbaşı gecesi çorba tarifleriYılbaşı gecesi çorba tarifleriYılbaşı menünüzü hazırlamada yardımcı olacak birbirinden lezzetli çorba tarifleri… 1 Yayla Çorbası Yarım su bardağı pirinç3 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz2 çorba kaşığı un100 gram yoğurt1 tane yumurtaMargarin Yapılışı: Pirinç ayıklanıp yıkanarak su ve tuz ile tencereye koyulur ve yumuşayana kadar yarım saat kadar pişirilir. Ayrı bir kap içinde yoğurt ve un ezilir içine yumurta ilave edilerek karıştırılır. Sıcak çorbadan birkaç kaşık alınarak ilave edilir ve ılıtılır. Hazırlanan yoğurtlu karışım çorba içine azar azar ilave edilerek karıştırılır. Yağ tavada eritilir ve nane eklenerek birkaç kere karıştırılır, çorbanın üzerine gezdirilerek servis edilir.2 Yılbaşı çorbası: KerevizHavuç100 gr ıspanak1 fincan et suyuUnYoğurt1 yumurtaLimon suyuYağKaşar rendesituz, karabibertost ekmeği Tarif: Ekmekleri çam ağacı,kalp,yıldız,v.s şeklindekesin. Üzerine yağ sürüp,onun üzerine de haşlanıp püre haline getirilmiş ıspanağı sürün. Üzerine rende kaşarı serpip,220 derece ısıtılmış fırına sürün ve iyice kızarana kadar bekleyin. Diğer tarafta. Bir tencereye 3 su bardağı suyu koyup kaynatın.içine 1 kaşık yağ,rendelenmiş kerevizi ve rendelenmiş havucu koyun. İyice kaynayınca et suyunu ilave edin. Diğer tarafta 1 yumurtayı iyice çırpın. 1 kaşık un ilave edip çırpmaya devam edin.1 kaşık yoğurt,1/2 limon suyu,tuz ve karabiberi ekleyip çırpmaya devam edin. Sonra bu karışımı,kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Kaynayıp iyice koyulaşınca,üzerine ekmekleri koyup,servis edin.3 Buğdaylı tavuk çorbası: 1 bardak buğday 1 Tavuk 10 Su Bardağı Su Bezelye Kereviz Havuç Taze Soğan Maydanoz Domates Sıvıyağ 4 Karabiber Yapılışı:Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin. Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın. Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave edin. 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin. Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın. Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin. Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin. Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.4 Fesleğenli yoğurt çorbası: 1 çay bardağı yoğurt Soğan 1 çorba kaşığı un 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tereyağı 3 su bardağı su Yarım demet fesleğen Yapılışı:Tencerede rendelenmiş soğanı ve tereyağını kavurun. Suyu bir kaba alın, üzerine ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpıp ekleyin. Tenceredeki kavrulmuş soğanları üzerine döküp ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış fesleğenleri içine katıp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.5 Havuçlu mercimek çorbası: 1 adet havuç 1 çay bardağı kırmızı mercimek 2,5 su bardağı et suyu 1 diş sarımsak Tereyağı 1 limonun suyu Yapılışı:Havuçları yıkayıp temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Mercimeği yıkayıp süzün. Mercimek ve havuçları tencereye koyup üzerine et suyunu ilave edin. Tuz ekleyip orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Çorbayı el blendırı ile ezerek pürüzsüz kıvamlı süzme çorba haline getirin. 1 diş sarımsağı ezip 1 limonun suyu ile karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin. Karabiber serpip bir taşım daha kaynatın ve sıcak servis yapın.6 Kabak çorbası: 1 adet Kabak 1,5 çorba kasigi un 1 çay bardagi ayçiçek yagi 1 tatlı kasigi margarin 250 ml. süt 2 su bardagi su Dereotu Yapılışı:Unu ayçiçek yaginda kavurup kabagi rendeleyelim. Süt ,su ve kabagi kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayincaya kadar karistiralim. Kavrulmus un kalan malzemeyi ekleyince topak topak olacaktir.Karistirdikça düzelecektir. Çorba kaynadiktan sonra kivami koyulasincaya kadar pisirmeye devam edelim. Dereotunu son anda ekleyin. Çorbayi ocaktan indirdigimizde üzerine bir kasik yagda kizdirdigimiz kirmizi biberi dökelim7 Ispanaklı kış çorbası: 100 gr ıspanak 1 havuç 1 patates 1 kereviz 100 gr brokoli Yarım demet maydanoz 1 fincan ince bulgur 1 su bardağı süt kreması 10 su bardağı su 1 tatlı kaşığı nane Tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Yapılışı:Ispanak, havuç, patates, kereviz, brokoli ve maydanozu temizleyip ince doğrayın. Sebzeleri kaynar suda haşlayın. Sebzeleri süzüp suyunu ayırın. Sebzeleri blenderden geçirip püre haline getirin. Sebze suyunu bir tencereye alın. Bulguru ilave edip 10 dakika pişirin. Sebze püresini ekleyin. 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edin ve tencereyi ocaktan alın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Nane, kırmızı tozbiber ve tuz ekleyip karışımı çorbanın üzerine gezdirerek dökün. Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.8 Kıtır ekmekli tarhana çorbası: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça 2,5 çorba kaşığı tarhana 1 diş sarımsak 3 su bardağı su 3 dilim ekmek Yapılışı:Tarhanayı suda çözdürün. Doğranmış sarımsağı tereyağında beş dakika kadar kavurun, salçayı ve tarhanalı suyu ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın. Ekmekleri küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Çorbayı servis kasesine alın. Kıtır ekmekleri çorbanın üzerine paylaştırın.9 Kıtır ekmekli domates çorbası: 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 3 adet domates 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 4 dilim bayat ekmek Tuz, karabiber, kekik, pul biber 4 çorba kaşığı sıvı yağ Yapılışı:Öncelikle ekmekleri küp doğrayın, üzerine baharatları ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çorbayı yapmak için tencereye yağı, unu,salçayı koyup 4 dakika kadar kavurun ve üzerine suyunu verip pişirin. Servis yaparken üzerine rendelenmiş peyniri de ekleyip sıcak olarak ikram edin.10 Kıymalı soğanlı çorba: 200 gr kıyma 1 kuru soğan 1 su bardağı un 1,5 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz 5 su bardağı su Yapılışı:Tencereye kıyma konur ve yağsız olarak suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sonra tereyağı ve rendelenmiş soğan ilave edilir. 3-4 dakika daha çevrilir. Un ve tuz ilave edilir. Soğuk su katılır. Karıştırarak bir taşım kaynatılır. Sıcak olarak servise sunulur.11 Kabaklı çorba: 1 patates 2 kabak Maydanoz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 5 bardak su. 1 soğan Yapılışı:2 yemek kaşığı yağda soğanları ve patatesi 2-3 dak kavurun. Üstüne suyu ekleyin. Kaynayın kabakları ilave edip 8-10 dak. kaynatın. Patatesler yumuşayınca maydanozları ilave edip çorbayı blanderdan geçirin. Tuzu ekleyin.12 Peynirli tarhana: 2 çorba kaşığı toz tarhana 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı acı salça 1 diş sarımsak 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tereyağı Nane, pul biber 50 gram labne peyniri Yapılışı: Altı su bardağı suyun içinde toz tarhanayı karıştırıp 5 dakika kadar bekletin. Tencereye tereyağını koyup eritin. İçine salça, un, sarımsak ekleyip unun kokusunu alana dek kavurun. Daha sonra tarhanayla karıştırdığınız suyu ilave edip sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Servis yaparken sıcak olarak çorbayı tabağa alın, üzerine çırpılmış peyniri ekleyip ikram edin.13 Rolkfor peynirli soğan çorbası: 5 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı margarin 4 su bardağı su 4 su bardağı sebze suyu 50 gr rokfor peyniri 2 çorba kaşığı hardal tohumu Tuz Üzerine: 100 gr rokfor peyniri Yapılışı:Soğanları soyun, ortadan kesin ve dilimleyin. Margarini eritin, soğanları orta ateşte ara sıra karıştırarak pembeleştirin. Sebze suyu ve suda ezilmiş rokfor peynirini çorbaya katın. Soğanları ilave edin. Hardal tohumlarını ve tuzu ekleyin. Çorbayı kapağını kapatmadan 20 dakika kaynatın. Çorbayı birkaç parça fazladan rokfor peyniri ve kızarmış ekmekle servis yapın.yılbaşıyemek