AntalyaFestivalin perdesi 'Tosca' ile kapandı

Festivalin perdesi 'Tosca' ile kapandı

27.09.2024 - 13:01 | Son Güncellenme:

Festivalin perdesi 'Tosca' ile kapandı

Festivalin perdesi Tosca ile kapandı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)- TARİHİ Aspendos Tiyatrosu'nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 31'ncisi düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 'Tosca' adlı dramatik opera eserinin sahnelenmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin eseri 'Tosca' operasını rejisör Yiğit Günsoy sahneye koydu. Eserde dünyaca ünlü tenor Paolo Lardizzone, 'Cavaradossi' rolü ile izleyici karşısına çıktı. Antalya-İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestraları sanatçılarından oluşan orkestrayı şef Lorenzo Castriota, koroyu da şef Mahir Seyrek yönetti. Koreografisi Özge Ay'a ait eserin tarihsel dekor ve kostüm tasarımlarına Gülden Sayıl, ışık tasarımına ise Mustafa Eski imza attı.

ESERDE ZENGİN KADRO

Tarihi atmosferde sahnelenen 'Tosca'da 'Floria Tosca' rolünde Nurdan Küçükekmekçi, 'Mario Cavaradossi' rolünde Paolo Lardizzone, 'Il Barone Scarpia' rolünde Serhat Konukman, 'Cesare Angelotti' rolünde Alaaddin Ataseven, 'Il Sagrestano' rolünde Onur Alpaslan, 'Spoletta' rolünde Mustafa Özşamlı, 'Sciarrone' rolünde Yusuf Yıldız, 'Un Carceriere' rolünde Yalçın Ünsal, 'Un Pastore' rolünde Melisa İnançöz sahneye çıktı.

Haberin Devamı

DRAMATİK SONLU HİKÂYE

Konusu 1800'lü yılların Romasında geçen eserde, kıskançlığına yenik düşen Tosca ile ressam sevgilisi Cavaradossi'nin hikayesi opera dilinde anlatılıyor. Scarpia'nın entrikalarla ayırmaya çalıştığı Tosca- Cavaradossi ikilisi acımasız oyunlara yenik düşüyor. Dramatik hikâye kanlı sonlanıyor.

Sanatseverlerin yoğun ilgisini gören 'Tosca' operasını Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın yanı sıra, 100'den fazla öğrenci izledi. Muhteşem eser ayakta alkışlandı.

Perdesi 'Aida' adlı opera eseriyle açılan festival 'Gala Konseri' ile devam etmişti. Festival süresince 'Kuğu Gölü' balesi, 'Carmen&Tango Ateşi', son olarak da 'Tosca' adlı opera eseri izlendi.

FOTOĞRAFLI